Gazete Emek- Van Valiliği, Çatak ilçesinde iki köylünün işkence edilerek helikopterden atıldığı iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Andiçen Mahallesi Sürik mezrası kırsalında 11 Eylül’de gerçekleştirilen operasyonun ardından bölgede gözetleme yapan ve şüpheli hareketler sergileyen 1 şahsın (S.T.) bulunduğu tespit edilmiş, şahsın ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve yaralandığı gözlemlenmiş, mukavemet göstermesine rağmen yakalanıp usulüne uygun olarak muhafaza altına alınmıştır” denildi.

Osman Şiban’ın da yardım ve yataklık şüphesiyle aynı gün bölgede “usulüne uygun olarak muhafaza altına alındığı” belirtilen açıklamada, gözaltı işlemleri için köylülerin harekat bölgesinden helikopterle alınarak, Van İl Jandarma Komutanlığı’na getirildiği, ardından da hazırda bekleyen ambulanslarla öncelikle en yakın özel hastaneye, ardından da Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği aktarıldı.

‘OLAY BÜTÜN BOYUTLARIYLE DEĞERLENDİRİLİYOR’

Şiban’ın 20 Eylül’de taburcu edildiği belirtilirken Servet Turgut’un ise tedavisine devam edildiği ifade edildi. Açıklamada helikopterden atılma iddiaları ile ilgili, “İzahı yapılan iddialarla ilgili olarak Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 11 Eylül 2020 tarihi itibarıyla adli süreç ve eş zamanlı olarak idarece idari soruşturma başlatılmış olup olay bütün boyutlarıyla titizlikle değerlendirilmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim