Gazete Emek- Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşmesi sonucu bir yolcu minibüsü kar yığınının altında kaldı. Bir kişinin kendi imkanları ile çığın altından çıkıp yetkililere haber vermesi üzerine arama kurtarma çalışmaları başladı. 

Yolculardan 5'i hayatını kaybetti. Yaralanan 7 kişinin tedavisi sürüyor. Kayıp olduğu değerlendirilen 2 kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Şu anda vefat eden 5 vatandaşımız, operatörle birlikte sağ kurtarılan 7 yaralımız var. 2 kişinin daha çığ altında olabileceğini değerlendiriyoruz. Bölgede çalışmalar devam ediyor" dedi.

Olay yerinde kar ve tipinin etkisini sürdürdüğünü aktaran Bilmez, çığın ardından yağan karın tekrar çığ tehlikesi oluşturduğunu vurguladı. 

Kurtarma ekiplerinin zamanla yarıştığı çalışmalar sonucunda minibüsten Fethi Turan, Sadık Türkeş, Nezih Turan, Mehmet Yaralı, Veysel Atlan, Adalet Turan ve Emin Takmaz sağ olarak kurtarılırken, Saadet Tosun, Muhteber Alav, Kenan Turan ve Narıç Turan’ın da cansız bedenlerine ulaşıldı.

Çığ düşen minibüste olduğu değerlendirilen 2 kişi için yürütülen arama çalışmalarına tipi ve çığ tehlikesi nedeniyle ara verildi.

Editör: TE Bilişim