Gazete Emek-  Erciş’te Gazetecileri Darp Eden Polisler Hakkında Soruşturma Başlatıldı.Van’ın Erciş ilçesinde14 Ekim 2017 tarihinde haber takibi yaptıkları sırada  ilçede iş yapan müteahit  ve adamlarının saldırısına maruz kalan Gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş’ın ‘Mağdur’ sıfatı ile ifadesi alındı.
 

Van'ın Erciş ilçesinde haber takibi yapmak için gittikleri Erciş Sahil Yolu şantiyesinde müteahhid ve yakınlarının saldırısına uğradıktan sonra ilçe Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunmaya giden gazeteciler burada önce Emniyet Müdürü tarafından nizamiye kapısında darp edilmiş daha sonra ise gözaltına alınmışlardı.
Gazetecilerin şikayeti  üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Erciş ilçe Emniyet emniyet Müdürü hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Erciş Cumhuriyet Başsavcısı tarafından Gazetecilerin ‘Mağdur’ sıfatı ile ifadesi alındı. 

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çağrısı üzerine ifade veren Gazeteci Erhan Akbaş , İfade sonrası açıklamalarda bulundu. “Akbaş, yaşadıkları olaya dikkat çektiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 'Geçtiğimiz yıl bize gelen bir haber ihbarını değerlendirmek üzere sahil yoluna gitmiştik, burada müteahhit ve adamlarının darp ve saldırısına maruz kalmıştık şikayet için ilçe emniyet müdürlüğüne gittiğimizde bu defa nizamiye kapısında emniyet müdürü tarafından darp edildikten sonra gözaltına alınmıştık mağdur taraf biz olmamıza rağmen hazırlanan tutanaklarda biz suçlu ilan edilmiş karşı taraf ise mağdur olarak gösterilmişti” dedi.

“Suç duyurusunda bulunmaya gittk Emniyet yekilileri bizi suçlu ilan etti “

Akbaş “Saldırıya uğrayan taraf biz olmamıza rağmen emniyette ifadelerimiz şüpheli sıfatı ile alındı saldırganlar ise mağdur taraf olarak gösterildi. Yaşanan olayın ardından bize yönelik yapılan saldırının fotoğraflarını yayınladık buna rağmen emniyet eşkalleri belli olmasına rağmen üstüne düşen görevi yapmadı saldırganlardan kimseyi gözaltına almadı.
Bana ve Gazeteci arkadaşım İdris Yılmaz’a sinkaflı küfürler ederek darp eden emniyet müdürü hakkında Avukatımız aracılığı ile Hakim ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) Suç duyurusunda bulunmuştuk. Şikayet dilekçemizde Erciş Sahil Yolu, Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü nizamiye kapısı ve Erciş Devlet Hastanesi güvenlik kameralarının incelenmesini istemiştik başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘Mağdur’  sıfatı ile ifademiz alındı. ifadeleri ile yapılan şikayet başvurusunun detaylarını anlattı.

Editör: TE Bilişim