Gazete Emek-  Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012 yılında Van'ın Erciş ilçesinde kurduğu İletişim Merkezi'nde çalışan 15 kişiye, 30 Mart'ta Ankara'da farklı bir projede yer almaları için 5 günlük süre verildi. Teklifi kabul eden 3 çalışan yeni görev yerleri olan Ankara’ya gönderilirken, bir engelli çalışan sağlık sorunları nedeniyle istifa etti. Diğer 12 kişi ise, engel durumları, sosyoekonomik şartlar ve ailevi nedenlerden kaynaklı teklifi kabul etmedi. Söz konusu çalışanlar bunun üzerine ücretsiz izne çıkartıldı.

KARAR SONRASI

Ücretsiz izne çıkartılanlar arasında bulunan Ahmet Karatoprak, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İletişim Merkezi'nin 2011 Van Depremi sonrası kurulduğunu anımsatan Karatoprak, depremden sonra açılan merkezde işe alındığını aktardı. 9 yıl çalıştığı merkezde yoğun bir şekilde çalıştırıldıklarını, yöneticilerin baskı ve mobbing ile karşı karşıya kaldıklarını ifade den Karatoprak, ücretsiz izin tebliği sonrası 2 arkadaşlarının fenalaştığını ve şu an hastanede tedavi altına alındığını kaydetti. Arkadaşlarından Demet Akça'nın beyin kanaması geçirerek, yoğun bakıma kaldırıldığını paylaşan Karatoprak, daha önce de birçok çalışanın işine son verildiğini dile getirdi.

TORPİLLE TERFİ

Kimi kişilerin akrabaları olan yöneticileri tarafından herhangi bir değerlendirmeye tabi tutulmadan çok kısa bir süre içerisinde terfi ettirildiğini kaydeden Karatoprak, “Salgın sürecinde büyümeye giden bir projede ücretsiz izne çıkarılmamız manidardır. Bu durumu birçok yetkili kişiye bildirmemize rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Üstüne işimizi iyi yapmadığımız için çıkarıldığımız algısı yaratıldı. Biz bir hak arayışındayız. Artık sesimizin duyurulmasını ve bir çözüm üretilmesini bekliyoruz" diye seslendi.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim