Gazete Emek- Yüksel direnişçilerinden Veli Saçılık'ın HDP'den aday aday olması birçok kesim tarafından heyecanla karşılandı. Saçılık, faşizme karşı demokratik direnişi ile kamuoyu tarafından taktir toplamıştı. Saçılık'ın twitter hesabından KDP Genel Başkanı Mesud Barzani'ye ilişkin yaptığı paylaşım ise tartışma konusu oldu. 

Saçılık'ın 2013 yılında Barzani'nin Türkiye'ye gelişi ile ilgili attığı bir tweet takipçileri tarafından bir kez daha gündeme getirildi. Bir takipçisinin, "Zerre kadar kıymeti olmayanlar gelip Ağrı Van Mardin Batman Diyarbakırda Kürtlere temsilci olacak. Kuzey Kürdistana yazık oldu." demesi üzerine Saçılık, bu kişiye cevap verdi. 

Saçılık, o dönem Barzani'nin Türkiye'ye gelişine yönelik ulusalcıların "ülkeyi bölmek için geliyor" söylemlerine karşı "Barzani Türkiye'ye Kürtler'i bölmek için getirildi" demişti. 

Saçılık aynı tweeti bir kez daha alıntılayarak, "Ulusucıların Barzani üzerinden bölünme yaygarası kopardığı anda "Barzani HDP'yi bölmek için getirildi" diyerek ne güzel bir tespit yapmışım." dedi.

Saçılık'ın bu tweeti üzerine bazı Kürtler kendisine tepki gösterdi. 

Editör: TE Bilişim