Gazete Emek- Akademisyen Nuriye Gülmen ve  Öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 117’nci gününe girerken, Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 237’nci gününde devam etti.  Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek isteyen KHK ile ihraç edilmiş Veli Saçılık, Nazife Onay, Acun Karadağ ve çok sayıda destekçisi basın açıklaması yapmak üzere Karanfil Sokak’ta bir araya geldi. 

Karanfil Sokakta bir araya gelen eylemciler “Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 117’inci günü Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açtı. Polis İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemcilerin Yüksel Caddesine girmesine izin vermedi. Eylemcilerin bulundukları yerde de basın açıklaması yapmalarına izin veremeyen polis eylemcileri yaka paça Karanfil Sokakta sürükledi. 

Bu esnada Veli Saçılık polisler tarafından ‘Hayata dönüş operasyonları’ sırasında kepçenin kopardığı kolunun üzerine düşürüldü. Olmayan kolunun üzerine düşen Saçılık, acı içinde yerde kaldı. Çekilen röntgen flimi sonrasında Veli Saçılık'ın kolunun kırılıdığı ortaya çıktı.


 

Karanfil Sokakta oturma eylemi yapan eylemcilere bir kez daha müdahale etti. Biber gazı veplastik mermi kullanan polis 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltılar sırasında darp edilen eylemciler “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” diye sloganlar attı. Polisin biber gazı sıktığı esnada sokakta bekleyen yurttaşlara “Meraklı kalabalığa sesleniyoruz sokağı terk edin müdahale edeceğiz” demesi dikkat çekti.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim