Gazete Emek-PAK, PSK ve HAK PAR'ın içinde olduğu Yurtsever Demokrat İttifak Diyarbakır Büyükşehir ve merkez ilçelerde çıkardığı adayları tanıtmak amacıyla bir araya geldi. PAK, PSK ve HAK Par'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için bağımsız adayı Sait Aydoğmuş: Diyarbakır'da HDP veya AKP kazanırsa Diyarbakır halkının kaybedeceğini söyledi. 

Burada konuşan PSK Genel Başkan yardımcısı Bayram Bozyel, seçmenin AK Parti ile HDP arasında sıkışıp kaldığını belirterek, "Kürt halkı ve seçmenler AK Parti ile HDP arasında bir tercihe zorlanıyor. 

Ancak biz alternatif bir yol sunuyoruz. Seçmenin artık bu dayatmalara karşı direnç göstermesi lazım. Yıllardır bu bölgelerde HDP ile AK Parti iktidar ve onlar yönetiyor ancak değişen hiçbir şey olmadı. Aynı yöntemleri deneyerek farklı bir sonuç beklememek lazım." dedi.

HDP ile neden ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığına dair soruya ise Bozyel, "HDP ile daha önceki genel seçimlerde görüştük. Beli konularda anlaşmalara vardığımızı düşünüyorduk ancak HDP hiçbir şekilde bunları kamuoyuna deklare etmedi ve bize söyleme gereği bile duymadı. 

Onun için biz kendi adaylarımız ile çıkma kararı aldık. HDP ittifak noktasında güvenimizi zeddeledi. Bundan sonraki seçimler için de güçlü bir mesaj vermek istiyoruz" diye konuştu. 

İttifakın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bağımsız adayı Sait Aydoğmuş ise halka çok önemli bir alternatif şansı sunduklarını belirterek, "HDP'nin ve AK Parti'nin Diyarbakırlılar'a vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Yıllardır aynı söylemlerden halk bıkmıştır. 

Biz onun için önemli bir alan açmayı düşünüyoruz. Kazanırsak Diyarbakır belediyesi Kürt halkının olacak. Kürtçe bir belediyecilik anlayışı hayata geçireceğiz" diye konuştu. 


HDP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 7 Kürt partisiyle kurduğu ittifaka katılmayan Partiya Azadiya Kurdistan (PAK) ve Partiya Sosyalist a Kurdistan (PSK) Diyarbakır, Van, Mardin, Muş ve Batman’da bağımsız belediye başkan adaylarıyla seçime gireceklerini duyurdu.

Yurtsever Demokrat İttifak'ın bağımsız beldiye başkan adayları şöyle:

Sait Aydoğmuş: Diyarbakır

M. Feyyaz Ekmen: Batman

Abdulkadir Demir: Mardin

Ali Ziver Çakı: Muş

Yenişehir : Ramazan Kahramaner

Kayapınar: Zeki Ekinci

Bağlar: Hidayet Fidan

Kızıltepe: Şeyhmus Ünal

Nusaybin: Latif Köseoğlu 

Ayrıca, Avukat M. Celal Baykara’nın da İstanbul’dan bağımsız adaylığını deklare ettiğini ve kendilerinin de Yurtsever Demokrat İttifak olarak Celal Baykara’yı destekleyeceklerini söyledi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sait Aydoğmuş: HDP'nin Kürtler'e vereceği hiçbir şey kalmamıştır. AKP'nin kayyumları neyse HDP'nin adayları da odur.

-HDP'yi Türkler yönetiyor. Diyarbakır'da HDP veya AKP kazanırsa Diyarbakır halkı kaybeder

-HDP'nin katılımcı, özgürlükçü ve demokratik gibi içi bomboş laf kalabalığından başka bir şey olmayan politikası

-HDP'liler dışarıdan gelen emirlerle yönetilmektedir

-HDP, tamamen Kürt özeliklerini kullanarak kültürel bir asimilasyona hizmet ediyor

-Tamamen Kürler'in oyları ile seçilen HDP'yi Türk solu yönetiyor. HDP'li vekillerin yüzde 70'i Türkler'den oluşuyor

- HDP'nin atadıklarının kayyumlardan daha meşru ve liyakatli oldukları söylenemez

-HDP ve AKP'nin açıklamaları gelecekte daha büyük felaketlerin işaretlerini vermektedir

Bayram Bozyel: HDP ile bir kez daha diyalog kurmanın zaman kaybı olduğunu düşündük

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim