Gazete Emek- HDP'nin aday adayları beli oldu. Aday adayları içerisinde kamuoyunun yakından tanıdığı oldukça dikkat çekici isimler de var. Onlardan biri de 2000 yılında Van'ın Gevaş ilçesinde çekilen ve izlenme rekorları kıran Vizontele filminin oyuncularından biri olan Şenol Bali. Bali, Vizontele filmlerinde Yılmaz Erdoğan'ın küçüklüğünü canlandırmıştı.

Bali, daha sonra Erdoğan'ın birçok filminde rol aldı. Üniversite'ye gitmesi ile birlikte Yılmaz Erdoğan ile yolları ayrılan Şenol Bali, şimdi ise Van'da HDP'den milletvekili aday adayı oldu. 

Gazete Emek'e konuşa Bali, "Tüm eksikliklere rağmen hala HDP'nin asli Kürt partisi olduğuna ve kürtlerin temsilcisi olduğuna inanıyorum.  HDP'yi daha çok sahiplenerek hem Kürdî ayağını tahkim etmek hem de mevcut saldırı ve etkisizleştirme girişimlerini boşa çıkaracağına inanıyorum. Bu inançla katkı sunmak için aday adayı oldum" dedi.

Bali, OHAL koşularında kültür sanat etkinliklerinin neredeyse bitme noktasına geldiğine vurgu yaparak, "Ben de uzun yıllar birçok projede görev aldım. Ancak üniversite yılları ile birlikte toplumsal kaygılarım daha ağır bastı ve Van'a dönerek burada toplumsal alanlarda çalışmaya karar verdim. Eş Başkanlarının tutuklandığı çok sayıda millletvekili ve yöneticinin gözaltına alınarak tutuklandığı HDP'nin halkın gerçek değerlerine sahip çıktığını düşünüyorum. Bu amaçla HDP'de siyaset yapmayı kendime borç olarak kabul ettim." diye konuştu. 


ŞENOL BALİ KİMDİR?


Şenol bali , 1988 yılında Van Edremit ilçesinde doğdu.  İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı.  Yüzüncü Yıl Üniveristesi muhasebe bölümünü terk ederek yerleştiği Hacettepe Üniveristesi Felsefe bölümünde 2013 yılında mezun oldu. Farklı dönemler  Tiyatro ve sinema oyunculuğu yaptı. 9 yıl Beşiktaş Kültür Merkezi'de (BKM) çalışmasının yanı sıra Vizontele z Vizontele Tuuba, Organize İşler ve Çok Fİlm hareketler gibi filmlerde Yılmaz Erdoğan' ın   çocukluğunu canlandırdı. Bunların yanı sıra bir belgeselin yönetmen yardımcılığı ve iki kısa filmin yönetmenliğini yaptı.  

Birçok Kürtçe ve Türkçe dergide köşe yazarlığı ve editörlük yaptı. Yerel ve ulusal birçok gazete ve web sitesinde köşe yazarlığı yaptı.  Van kent sanat platformunun kuruculuğunu yaptıktan sonra Erciş Belediyesi basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünde uzun zaman çalıştı.  Çıkarılan OHAL ile belediyeye atanan kayyım tarafından işten çıkarıldı . Mevcut durumda Gazete Çizgi ve Edremit Haber haber siteleri işe mesleğini icra etmekte.

Editör: TE Bilişim