Gazete Emek- WhatsApp, özellikle de son günlerde değişen gizlilik sözleşmesi nedeniyle gündemden düşmüyor. Kullanıcılara 8 Şubat tarihine kadar süre tanıyan WhatsApp, sözleşmenin kabul edilmemesi durumunda uygulamayı kullanıcılara kapatacak.

Uzmanlardan kritik uyarı: Facebook, Twitter ve Instagram kapatılabilir

Bu kararı nedeniyle kullanıcılarını kaybetmeye başlayan WhatsApp'ın teknik bir hata nedeniyle pek çok kullanıcısının özel verilerini Google'a sızdırdığı da ortaya çıktı.

“SIZINTI BİN 700’Ü AŞKIN GRUBU ETKİLEDİ”

Söz konusu sızıntı nedeniyle WhatsApp grupları Google aramalara düştü. Arama sonuçlarında bu grupları görenler WhatsApp gruplarına girebildi.  Gruplardaki kullanıcıların telefon numaraları ve fotoğraflarına erişim sağlanabildi.

Sızıntı bin 700'ü aşkın grubu etkiledi ve yaklaşık 7 bin profil bilgisi Google arama sonuçlarında görüldü.

Diyarbakır'daki skandal yolsuzlukta dikkat çeken detay: Odalara kamera yerleştirilmiş

WhatsApp'ın bir süre sonra bu sorunu çözdüğü öğrenildi. Söz konusu hatayla ilgili detaylı bir açıklama henüz yapılmış değil.

Benzer bir hata geçen yıl da yaşanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Kullanım koşullarında değişikliğe gitmeye hazırlanan WhatsApp, verilerini Facebook ile paylaşmayan kullanıcılara 8 Şubat'tan itibaren kullanım yasağı getirmeye hazırlanıyor.

WhatsApp kullanıcıları hizmetin yeni şartları ve gizlilik politikasıyla ilgili uygulama içi bildirim almaya başladı. Facebook ile WhatsApp kullanıcılarının verilerini paylaşacağını açıklayan platform kullanıcılara bir ay süre verirken, daha sonrasında seçim hakkı tanımayacak.

WhatsApp’ın hakkınızda topladığı gizli bilgileri nasıl öğrenirsiniz?

Bu durum hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanında kullanıcıların WhatsApp uygulamasını silme kampanyasına katılmalarına yol açtı.

WhatsApp, güncellenen ve uygulamanın kullanımına devam edilmesine yönelik 8 Şubat'a kadar onaylanması gereken gizlilik sözleşmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

"WHATSAPP'IN FACEBOOK İLE VERİ PAYLAŞIMINI DEĞİŞTİRMİYOR"

Açıklamada, "WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz." denildi.

Kaynak: Ahval Gazetesi

Editör: TE Bilişim