Gazete Emek-Türkiye'nin en çok turist çeken ilçelerinden biri olan Bodrum'da gün geçmiyor ki yeni taciz haberleri gelmesin. 


Bodrum'un ünlü Gümbet plajında tatillerini geçiren sezonun son turistleri, masör olduğunu söyleyen bazı kişilerin uzun süre başlarından ayrılmayarak taciz etmesiyle rahatsız oldu. Ukraynalı turist, kendini masör diye tanıtan kişinin tacizinden rahatsız olarak plajdan ayrılmak zorunda kaldı.


Bodrum'da tatillerini sezon sonu da sürdüren turistler,  ünlü Gümbet Halk Plajı'nda bazı kişiler tarafından rahatsız edildi. Plajda güneşlenen Yulia B., önce ayağında terlik ve elinde çantayla gelen  ve kendini masör olarak tanıtan kişi tarafından rahatsız edildi.


Masör, 10 dakika kadar kadının başında durup, kadınla sohbet etmeye çalıştı. Ardından kadının tepki göstermesiyle uzaklaştı. Bu kez plajda, otelin önünde güneşlenen Alman ve Hollandalı turistlerin yanına giden aynı kişi, ısrarla turistlere masaj yapmak istediğini söyledi.

Birçok kadını rahatsız eden kişi yüzünden bir turist, 10 dakika masaj yaptırarak 20 euro ödediği sözde masörden kurtuldu.

FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİLER

Yulia B., daha sonra 5-6 metre uzaktan kendisinin fotoğrafını çeken 2 kişi tarafından rahatsız edildi. Ardından gençlerden biri, turistin yanına çömelerek, bozuk İngilizcesi ile kadınla konuşmaya çalıştı. Kadın, eşyalarını toplayıp plajdan ayrılmak zorunda kaldı. 

Bodrum'da yabancı turistlere tacizBodrum'da yabancı turistlere tacizBodrum'da yabancı turistlere tacizBodrum'da yabancı turistlere tacizBodrum'da yabancı turistlere taciz

'ÖZELLİKLE YALNIZ KADINLARA GİDİYORLAR, BUNLAR TEK TÜK OLAYLAR'

Tatil için Bodrum'a 10 yıldır geldiğini söyleyen Yulia B., yaşadığı olayla ilgili şunları söyledi:

"Bodrumlu dostlarım, arkadaşlarım var. Ben güneşlenirken, yanıma gelenlerden biri, ısrarla masaj yapmak istedi. Masör olmadığını anlayabiliyorum zaten. Ardından bir genç, güneşlenirken gelip, bozuk İngilizcesi ile 'Yardımcı olabilir miyim?' demeye çalıştı. Ben de ona Türkçe, 'Burada rahat güneşlenmek istiyorum, güneşlenirken nasıl yardım etmeyi düşünüyorsunuz? Yardım istemiyorum' dedim ama ısrarını sürdürdü. Bu kez Türkçe sohbet etmeye çalıştı. Ben de rahat bırakılmayacağımı anlayınca, otele dönmek zorunda kaldım ancak bunlar, tek tük olaylar. Özellikle yalnız kadınların başına gidiyorlar ama ben Bodrum'u çok seviyorum. Gelecek yıl yine buradayım."

O KİŞİLER ARANIYOR

Bodrum'da plajda güneşlenen özellikle kadın turistleri masaj yapma bahanesiyle rahatsız eden kişiler, polis tarafından aranmaya başlandı.

Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim