Gazete Emek- YSK, HDP'nin, Siirt'in Eruh ilçesindeki seçimlerde usulsüzlük yapıldığına yönelik itirazını reddetti. Kararı değerlendiren eski vekil Barış Yarkadaş, "HDP'nin Eruh'taki talebinin YSK tarafından reddedilmesi, AKP'nin Büyükçekmece seçimine yaptığı itiraz hakkında da ipucu veriyor" ifadelerini kullandı. 


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HDP’nin, Siirt’in Eruh ilçesindeki seçimlerde usulsüzlük yapıldığına ilişkin itirazının reddine karar verdi. Kararın İstanbul’daki itirazla ilgili ipucu verdiğini belirten eski milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP, Büyükçekmece’de aradığını bulamadı. MAZBATA PAZARTESİ gelecek; AKP ‘yeni bahane’ ile itiraz edecek” dedi.

YSK, HDP’nin, Siirt’in Eruh ilçesindeki seçimlerde, 800 seçmenin usulsüzlük kaydedildiği iddiasıyla seçimin iptal edilmesi talebini görüştü. YSK, HDP’nin itirazının reddine hükmetti.

Kararı değerlendiren eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter paylaşımında “HDP’nin Eruh’taki talebinin YSK tarafından reddedilmesi, AKP’nin Büyükçekmece seçimine yaptığı itiraz hakkında da ipucu veriyor. AKP, Büyükçekmece’de aradığını bulamadı. Maltepe sayımı da bu yüzden hızlandırıldı. MAZBATA PAZARTESİ gelecek; AKP ‘yeni bahane’ ile itiraz edecek” ifadelerine yer verdi.

AKP’nin “kısıtlı seçmenler oy kullandı” iddiasıyla itiraz etmeye hazırlandığını öne süren Yarkadaş, şöyle devam etti: “AKP Ekrem İmamoğlu’nun pazartesi günü mazbatasını almasının ardından bu kez de ‘eliyle koymuş gibi bildiği’ ‘kısıtlı’ seçmenleri gerekçe göstererek itiraz etmeyi planlıyor. AKP’de oyun bitmiyor; bu itiraz süreci de Türkiye’yi 4 ay meşgul edecek. Yeter artık; Türkiye’ye yazık!”

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim