Gazete Emek- ‘Kapat Gitsin’ etkinlikleri çerçevesinde Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda düzenleneceği duyurulan büyük buluşmanın etkinliğe saatler kala Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından yasaklanması protesto edildi.

Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısıyla Beşiktaş Kartal Heykeli önünde bir araya gelen yurttaşlar, medyanın tek sesliliğine, halkın haber alma hakkının gasp edilmesine karşı bağımsız medyanın buluşacağı, halk kürsüsünün kurulacağı etkinliğe getirilen yasağın keyfi olduğunu belirttiler.

Kartal heykeli önünde şarkılar ve türkülerle protestoyu gerçekleştiren yurttaşlar, "Yasaklar sizin, parklar bizim. Kapat Gitsin" yazılı pankart açtı.

Burada okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"BURADAYIZ. SUSMUYORUZ. YASAKLARA TESLİM OLMUYORUZ.

Milyonların ses verdiği TAMAM iradesinin ardından ortaya çıkan ve 1 haftadır memleketin dört bir yanında, meydanlarda, parklarda yapılan ‘Kapat Gitsin’ buluşmaları, yurttaşların medyanın tek sesliliğine yönelik isyanı haline geldi.

Yükselen tepki sadece Türkiye’de değil dünyada da yankı buldu.

‘Kapat Gitsin’ diyenler olarak bugün Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda çok sesli, şenlikli büyük bir buluşma gerçekleştirecektik. 1 hafta boyunca çalışıp etkinliğin duyurusunu yaptık. Ancak etkinliğe saatler kala tek adam rejiminin temsilcileri tarafından ‘Kapat Gitsin’ buluşmamız yasaklandı.

Medyanın tek sesliliğine, halkın haber alma hakkının gasp edilmesine karşı bağımsız medyanın buluşacağı, halk kürsüsünü kuracağımız etkinlik, Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından “seçim yasakları” bahane edilerek keyfi bir şekilde engellendi.

Çok değil 1 gün önce açıklanan AKP Seçim Beyannamesi’nde yasaklarla mücadele edileceği hamaseti yapılırken 1 gün sonra söz konusu buluşmamızın yasaklanması AKP’nin bu konuda ne kadar ‘samimi’ olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bilinmelidir ki; bu memlekette yasakların da yasaklanacağı günler yakındır.

Valisi, kaymakamı, kolluk gücü ve mahkemeleriyle bir ve aynı olan bu yasakçı düzenin son bulacağı günler yakındır.

Asla ve asla bu yasakçı düzene teslim olmayacağız. Bu halk, özgürlüğe susamış milyonlar susmayacak.

Biat etmeyeceğiz. Her yerde, parklarda ve sokaklarda, özgürlüğümüz için, kardeşlik ve eşitlik için, emeğin hakkını almak için var olmaya devam edeceğiz.

“Kader” diyerek yoksulluğun, iş cinayetlerinin gerçek nedeninin sermaye düzeni olduğunu gizleyenler, her gün her saat söylenen yalanın taşıyıcısı olanlar bu siyasal islamcı düzenin temsilcileriyle birlikte yıkılıp gidecekler.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın bu talan ve sömürü düzenini, riyakarlığın sesi olan bu havuz medyasını, sahipleriyle birlikte tarihin çöplüğüne göndereceğiz.

Ve en sonunda, hep birlikte, bu gerici, emperyalizme göbeğinden bağımlı işbirlikçi zihniyete de TAMAM diyerek bu soygun düzenini bir daha geri gelmemek üzere KAPATACAĞIZ!

Birleşik HAZİRAN Hareketi"

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim