Gazete Emek- Yerel seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş seçim sonrası ile değerlendirmesinde verdiği sözleri yerine getireceğini ifade etti.

CHP, 25 yıl aradan sonra bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Seçimden önde çıkan Mansur Yavaş ilk icraatının makam araçlarına yönelik olacağını açıkladı.

Mansur Yavaş seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhuriyet gazetesine kısa bir değerlendirme yaptı. Yavaş soru üzerine ilk işinin kurumdaki makam aracı sayısının hızla azaltılması olduğunu dile getirdi.

Seçim sürecine ilişkin ‘en çirkin ve düzeysiz seçim’ değerlendirmesini tekrar eden Yavaş, “Bazı seçmen bu çirkin saldırılar ve düzeysiz söylemler nedeniyle oyunun rengini değiştirdi. Bunları sahada bire bir gözlemleme şansımız oldu” dedi.

Asfalt katılım payı nedeniyle uygulanan hacizlerin kaldırılacağı sözünü yineleyen Yavaş, “Bir an önce Ankara’nın ekonomisinin kalkındırılması, işsizliğin azaltılması için ne mümkünse onu ele alacağız ve çalışmaya başlayacağız” değerlendirmesini yaptı.

Oy sayımını ailesiyle birlikte izlediğini dile getiren Yavaş, çıkacak sonuçtan ve başarıdan emin olduğunu, bunun rahatlığını yaşadığını vurguladı.

Yavaş, ‘belediye meclisinde CHP azınlıkta’ sözlerinin anımsatılması üzerine, “Onlar önemli değil. Ankara halkına hizmet etmemizi kimse engelleyemez. Bunun sorun olacağını sanmıyorum. Eskişehir örneği var ortada. Kimse hizmeti engellemeye cesaret edemez” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim