Gazete Emek- Abdurrahman Dilipak, KADEM ve Aile Bakanlığı çevresinden bazı AKP’lilerin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkışı tasvip etmediğini söyledi.

“TOPLUMUN SİNİR UÇLARINDA TRAMPET ÇALMAYIN”

İstanbul Sözleşmesi‘ne dair AKP içindeki tartışma devam ediyor. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP içinde bazı kesimlerin oy kaybı korkusuyla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmayı tasvip etmediğini iddia etti. Dilipak, “Bu çevrelerin iddiaları şu: Sekülerleşme artıyor. Bu durum AK Parti tabanındaki gençleri de etkiliyor. 2023’de 5 milyon yeni seçmenin oy kullanacağı unutulmamalıdır. AK Parti bu kesimden oy almak istiyorsa, İstanbul sözleşmesine karşı çıkmamalı.  Milletin sinir uçlarında trampet çalmaktan vazgeçin” dedi.

KADEME TEHDİT: AÇIKLAMA YAPIN YOKSA TEŞHİR EDERİZ

İstanbul Sözleşmesi’nde KADEM’in de imzasının bulunduğunu söyleyen Dilipak, “Bu rezalette, imzası, sorumluluğu olan herkesin, TBMM komisyonlarında yapılan konuşmalar elimizde, Genel kurul zabıtları da. Komisyon üyeleri, Aile Bakanlığı yetkilileri, STK’lardan bunlara arka çıkanları, KADEM’i bu konuyu, yeniden bir kere daha düşünmeye, bu konuda açıklama yapmaya davet ediyoruz. Biz kim kimdir biliyoruz. Susarsanız, bunu ikrar sayarız. Seçime giderken sizi teşhir ederiz. Kul hakkına girersiniz, size hakkımızı helal etmeyiz. Tevbe edin. “Islah edici” gibi gelerek ailenin ifsadına sebeb olan bir işi başlatanlardan olduğunuz ve bozgunculuk yaptığınız, girdiğiniz kul hakkının sorumluluğundan kurtulmak için, daha fazla bu insanların üzerine gelmeyin, oyalamayın bu insanların sabrını test etmeyin derim. Sonra üzülürsünüz. Son bir not: Onlar şerlerinden emin oldukları için dostlarını uzak tuttular. Kendilerine bağlamak için düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakın tutulan düşman dost olmadı. Ama uzak tutulan dostları düşman oldu. Herkes düşman safında birleşince yıkılmaları mukadder oldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim