Gazete Emek-Büyük zorluklarla geride bıraktığımız 2017'nin ardından 2018'de büyük zorluklara şimdiden gebe duruyor. Birçok siyasi parti lideri de bu zorluklara dikkat çekti. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı görüntülü mesajında, 2018'in hayırlı olması temennisinde bulundu.


Yıl içinde 25 ülkeye 34 ziyaret gerçekleştirdiğine değinen Erdoğan, "Ülkemizi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık" diye konuştu.

Erdoğan, "Bu terör eylemlerini ve darbe girişimini hem içeride yürüttüğümüz operasyonlar hem de Suriye'de başlattığımız Fırat Kalkanı Harekatı'yla boşa çıkarmamız tarihimizin en önemli hadiselerinden biri oldu" ifadesini kullandı.


KILIÇDAROĞLU'DAN YENİ YIL DİLEKLERİ

Kılıçdaroğlu, yeni yıl mesajında, "Geride bıraktığımız 2017 yılının, 2018 yılına ve sonrasına taşıdığı anlam bu bir aradalığımızda ifade bulmaktadır. 2018, yaşanan tüm acılara rağmen 'Adalet' arayışımızın toplumsal bir talep olarak kökleşmesini sağladığımız 2017'nin, umut dolu devamıdır. Attığımız tüm adımlara değmiştir. 2018'in ülkemize, bölgemize ve tüm insanlığa demokrasi, adalet ve huzur getireceğine duyduğum inançla, bütün yurttaşlarımıza mutluluk ve sağlık diliyorum" dedi.


HUZUR İÇİNDE BİR TÜRKİYE

Kılıçdaroğlu yeni yıl mesajında şu ifadeleri kullandı:  "Bir kez daha bilinmesini isterim ki ülkemizin tüm çocuklarının ayrımcılığa uğramaksızın, özgür bireyler olarak huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye mümkündür. 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen' kurmak mümkündür. İşsizliği yenmek mümkündür, sevgisizliği ortadan kaldırmak mümkündür.


2017'NİN ÖĞRETTİKLERİ

Tüm bu sorunlara karşı 2017'nin öğrettiklerinin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Adaletten sapmış bir iktidara karşı verdiğimiz hak, hukuk, adalet ve özgürlük mücadelesinde ne kadar haklı ve yalnız olmadığımızı gördük. Milletimizin, tek adam rejimine karşı 16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumunda ortaya koyduğu 'Hayır' iradesi, demokrasiye bağlı büyük bir aile olduğumuzu bize gösterdi. Mühürsüz seçim yoluyla milletimizin 'Hayır' iradesi yok sayılarak, gayrimeşru bir anayasa oluşmuşsa da, sorunlarından arındırılmış demokratik parlamenter sistemi, demokrasiye duyduğumuz bağlılığın itici gücüyle yeniden kuracağız."

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Adalet Yürüyüşü, parlamenter demokrasimizi korumak amacıyla 16 Nisan Referandumda 'Hayır' tercihinin altında buluşan farklılıkların 'Hak- Hukuk- Adalet' talebinde bir araya gelebildiğini, bir yol arkadaşlığı, dayanışması, birlikteliği sağlayabildiğini gösterdi. 'Senin gibi düşünmüyorum' diyenler, 'Bizim gibi düşünmüyor' diyenlerle günlerce süren büyük yürüyüşte el ele, kol kola, güler yüzleriyle, kahkahalarıyla, ağızlarında sadece 'Hak,Hukuk,Adalet' sloganı ve ay yıldızlı bayrağımızın altında yol aldılar.

Geride bıraktığımız 2017 yılının, 2018 yılına ve sonrasına taşıdığı anlam bu bir aradalığımızda ifade bulmaktadır. 2018, yaşanan tüm acılara rağmen 'Adalet' arayışımızın toplumsal bir talep olarak kökleşmesini sağladığımız 2017’nin, umut dolu devamıdır. Attığımız tüm adımlara değmiştir."

DEMOKRASİ, ADALET, HUZUR...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, mesajında tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileklerini iletti, gazilere de şükranlarını sundu.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"2018’in ülkemize, bölgemize ve tüm insanlığa demokrasi, adalet ve huzur getireceğine duyduğum inançla, bütün yurttaşlarımıza mutluluk ve sağlık diliyorum."

DEMİRTAŞ YENİ YIL MESAJI

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Twitter hesabından yeni yıl mesajı paylaştı.

Demirtaş, “Hepimizin en acil ihtiyacı barış, demokrasi, özgürlük ve eşitliktir. 2018 yılında bu değerlere daha fazla yaklaşacağımıza inanıyor, hepinize iyi bir yıl diliyorum” dedi.


Bölgede ise Gazete Emek'e Yılbaşı mesajı verenler şu şekilde:

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva

Van İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı: Kamuran Turgut

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu

Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Süer


Van Bakallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı İsa Berge mesajında şu ifadelere yer verdi: 


''Yeni bir yıla girerken sevgi ve barış diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla… Nice Yıllara!''

Bizler de Gazete Emek ailesi olarak hepinizin yeni yılını kutlar, savaşsız bir yıl olmasını temenni ederiz...


 

Editör: TE Bilişim