Gazete Emek-  28 Aralık 2011 tarihinde meydana gelen ve 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski soruşturmasında, Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmiş, daha sonra Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapılmıştı. AYM’ye yapılan başvuru da eksiklikler nedeniyle mahkeme tarafından kabul edilmezken, olay daha sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınmıştı. AİHM de AYM’nin kararını yerinde bularak iç hukuk yolları tükenmediği gerekçesiyle başvuruyu reddetmişti.

AVUKATLAR, YENİ DELİL DURUMUNA GÖRE YENİDEN SORUŞTURMA İSTEDİ

Aileleri temsil eden avukatlar Kerem Altıparmak, Erken Şenses, Neşet Girasun ve Özlem Zingil, Haziran 2019 tarihinde yeni delillerin varlığı nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak soruşturmanın yeniden açılmasını talep etti. Avukatların talebi üzerine dosya önce Diyarbakır Başsavcılığı’nca “yetkisizlik” kararı verilerek Uludere Başsavcılığı’na gönderdi. Uludere Başsavcılığı’nın da “yetkisizlik” kararı verip dosyayı yaklaşık bir ay önce Şırnak Başsavcılığı’na gönderdiği ortaya çıktı.

BAŞSAVCILIK, SORUŞTURMA İÇİN “GİZLİLİK” KARARI VERDİ

Avukatların, eski bakan Berat Albayrak’ın açıklamaları, soruşturma süreçlerindeki bazı savcı ve hakimlerin FETÖ’den ihraç, firari ve tutuklanmalarını delil göstererek açılmasını istediği soruşturma için Şırnak Başsavcılığı’nın gizlilik kararı verdiği ortaya çıktı. Avukatlar, Şırnak Başsavcılığı’nın verdiği gizlilik kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Kaynak: Medyascope 

Editör: TE Bilişim