Gazete Emek-  Twitter hesabından Türk Telekom yönetiminde yer alan AKP'lilerin gelir dökümünü paylaşan ve ortalama 33 bin 849 lira maaş aldıklarını yazan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi Yiğit Bulut’un aldığı maaşlarıyla ilgili de önemli iddialarda bulundu.

Halk TV'de Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu Günaydın Türkiye programına bağlanan Yavuzyılmaz, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilene göre Yiğit Bulut'un 3 kurumdan maaş aldığını, bunun dışında dernek ve vakıflardan da gelirinin olduğunu ve toplamda aylık maaşının 200 bin lirayı bulduğunu iddia etti. Yavuzyılmaz, Bulut hakkında şunları söyledi:

Cüneyt Özdemir’in Tweeti 10 bin dolara satıldı

“Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi ve yine Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi dolayısıyla onun da üç maaş aldığını net bir şekilde görüyoruz. Bunların dışında derneklerden, vakıflardan aldıkları maaşlar var bu maaşların toplamda 200 bini bulduğunu söyleyebiliriz.”

TIKLAYIN- Cüneyt Özdemir’in Tweeti 10 bin dolara satıldı

TÜRK TELEKOM’DAKİ MAAŞLAR

Deniz Yavuzyılmaz, aynı programda Türk Telekom’un yönetim kurulunda bulunan AKP’lilerin maaşlarıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

"Türk Telekom’un yönetim kurulunda bildiğiniz gibi yine devletin hissesi dolayısıyla bürokratlar yer alıyor, bu bürokratlar çok rollü bürokratlar yani devlet mekanizmasında tek bir görevleri yok, çok fazla görev alıyorlar dolayısıyla da çok fazla maaş alıyorlar” diyen Yavuzyılmaz, sadece Türk Telekom’dan 2021’de aldıkları maaşın ayda 33 bin TL’yi geçtiğini söyledi. CHP’li vekil şunları kaydetti:

Uyuşturucudan gözaltına alınan AKP’li Kürşat Atvatoğlu’nun nasıl milyoner olduğunu gazeteci arkadaşı tek tek anlattı

“2021 yılında yaptıkları genel kurul toplantı tutanaklarına bakıyoruz, ücretler nedir ve bunun tespiti nasıl yapılmıştır diye, orada yazan ifade şu, '2020 yılındaki maaşları artı 6 maaş ikramiye ve 2020 yılının TÜFE'si oranında da net maaş arttırılmıştır' deniyor ama maaşla ilgili bir rakam yazmıyor.

TIKLAYIN- Uyuşturucudan gözaltına alınan AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'ndan ilk açıklama: AKP içerisinde büyüklere yakın olmaya çalıştım

Bu sefer biz 2020 yılındaki maaşları belirleyen tutanaklara baktık onda da diyor ki 2019’daki maaş artı dört maaş ikramiye artı tüfe diyor.

2019'a bakıyoruz bu sefer 2018 yılındaki maaş diyor yani adeta bir bulmaca gibi ve neticede biz dip rakamda ilk çıkan o net maaş tutarına ulaştık 2018 yılı itibariye 15 bin artı iki maaş ikramiye.

Yani 2019 yılında 20 bin 357 lira, 2020 yılında 26 bin 797 lira ve 2021 yılında 33 bin 849 lira ortalama aylık maaş alıyorlar ve bu sadece bir kurumdan aldıkları maaş.

TIKLAYIN- Banu Güven ile Nedim Şener'den Twitter üzerinden sert tartışma: Nedim yazanı iyi oku

TANIDIK İSİMLER

Örnek verirsek Ömer Fatih Sayan [Eski AKP’li Bakan ve mevcut milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya’ın kardeşi], hem Türk Telekom’dan maaş alıyor hem de ulaştırma ve alt yapı bakan yardımcısı. PTT Yönetim Kurulu Üyesi’ydi yakın zamana kadar, bu verdiğim 33 bin 849 TL’lik maaşı en az üç ile çarpmak mümkün.”

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim