Gazete Emek-Başbakan Binali Yıldırım bir günlük gecikmenin ardından ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüştü. 


Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Beyaz Saray'daki görüşmesi 1 saat 20 dakika sürdü. Görüşme sonrası Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Beyaz Saray Roosevelt Salonu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, TSİ 19.00'da başladı. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren görüşme sona erdi.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Başbakan Yıldırım'ın Dışişleri Başdanışmanı Kerim Uras ve diğer yetkililer katıldı.

Başbakan Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Pence'in görüşmesinde, ABD-Türkiye arasında yaşanan vize krizi gündeme gelen konulardan biri oldu. Öte yandan YPG ve PYD'ye sağlanan silahların geri alınması ve Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konuşuldu. 27 Kasım'da görülecek Rıza Sarraf konusu da ikili arasında görüşülen konulardan biriydi.

Beyaz Saray'dan Yıldırım ve Pence görüşmesi açıklaması 

Beyaz Saray'dan Başbakan Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcı Mike Pence'in yaklaşık 1 saat 20 dakikalık görüşmesine ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Yapıcı diyaloğa ihtiyaç var. PKK ile mücadelede Türkiye'nin yanındayız. İki lider görüşmeye Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmasına yardımcı olmasının umduklarını dile getirdi. Ortadoğu'nun güvenlik ve istikararının Türkiye ve ABD'nin ortak çalışmalarında olduklarını vurguladı. Pence, dosyaların çözümü konusunda şeffaflık çağrısı yaptı. Pence, ABD vatandaşlarının Türk çalışanlarının tutukluluğuna ilişkin derin kaygılarını dile getirdi. ” denildi.

Editör: TE Bilişim