Gazete Emek- Bakan Koca'dan Tilbe'ye yanıt: En önemli unsuru elleri sık sık yıkamak, istirahat ve bol sıvı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şarkıcı Yıldız Tilbe’nin ‘domuz gribi’ sorusuna yanıt verdi. Tilbe’nin ‘Domuz yemiyoruz neden domuz gribi oluyoruz?’ sorusunu ve bedava ilaç isteğini değerlendiren Koca, “Yıldız Hanım aile hekimine müracaat ederse oradan ücretsiz alabilir. Gripten korunmanın en önemli unsuru elleri sık sık yıkamak, istirahat ve bol sıvı” dedi.

Türkiye’de görülen grip vakalarıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, “Bizim için bir risk şu an oluşturmuyor” dedi. Koca, “Geçen haftalara göre yüzde 20’ye yakın grip hastasının azaldığını söyleyebilirim. Bizde giderek daha azalan ama Avrupa’da Almanya ve Fransa’da hala etkisini gösteren bir salgın. Bizim için bir risk şu an oluşturmuyor. Bununla ilgili grip eylem planımız devrede” ifadelerini kullandı.

Koca, Yıldız Tilbe’nin çağrısıyla ilgili, “Sanatçımıza geçmiş olsun temennilerimi buradan iletmiş oluyorum. Sayın Yıldız hanım aile hekimine müracaat ederse oradan ücretsiz zaten alabilir veya herhangi bir hekim reçete yazdığında geri ödeme kurumu bunu ödüyor ama gripten korunmanın en önemli unsuru elleri sık sık yıkamak, istirahat ve bol sıvı” dedi. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim