Gazete Emek- Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı görevi sona eren Yekta Saraç, Resmi Gazete'de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararla Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na atandı. Saraç, 2014'ten bu yana YÖK Başkanı olarak görev yapıyordu.

Kararda, "Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddesi gereğince Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç atanmıştır" ifadelerine yer verildi.

YÖK Başkanlığı’na ise Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar atandı.

 Özvar'ın YÖK üyeliği ve YÖK Başkanlığına atanması kararı art arda yayımlandı.

PAYLAŞIM KISA SÜRE SONRA SİLİNMİŞTİ

Marmara Üniversitesi'nin resmi hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunuldu. Marmara Üniversitesi rektörü Erol Özvar'ın YÖK Başkanı olarak atandığı belirtildi.

"Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar ( @erolozvar) YÖK Başkanı olarak atanmıştır. Ülkemize, eğitim ve öğretim camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz" denilen paylaşım kısa süre sonra silindi.

EROL ÖZVAR KİMDİR?

1966'da İstanbul'da doğan Prof. Dr. Erol Özvar; ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini aynı şehirde tamamladı. 1998'de Marmara Üniversitesi'nde doktora tezini sundu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yapan Özvar, 15 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Marmara Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

Özvar Türk Tarih Kurumu’nun bilim kurulu üyeliği yaptı ve Uluslararası Türkiye’nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi Birliği’nin idare kurulu üyesi. Özvar, ayrıca Uluslararası İktisat Tarihi Kurumu'nun bilim kurulu üyesi.

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim