Gazete Emek- Afrin'e giren Suriye hükümeti güçlerine bağlı milisleri YPG karşıladı. 

SANA: Türkiye'nin saldırısına karşı hükümet güçlerinin yeni birlikleri Afrin'e ulaştı
YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Sputnik'e açıklamalar yaptı.
Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci ayını doldurması sonrası dün Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girmeye çalıştığı, ancak Türkiye'nin top atışları nedeniyle geri çekildiği haberleri gelmişti.


'TÜRK ATEŞİNDE HALK GÜÇLERİ'NİN 2 ÜYESİ ÖLDÜ'

Haberlerle ilgili konuşan YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, şu iddiaları dile getirdi:

YPG sözcüsü: Suriye güçleri Türkiye'nin bombardımanına karşın Afrin'de
"Suriye hükümetine bağlı askeri güçlerin Afrin'e girdiği, ama sonra Türkiye'nin saldırıları sonucu geri çekildiği iddiaları doğru değil. Dün Halk Güçleri'nin büyük grubu, YPG'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşmak için Afrin'e geldi. Afrin'e girmeye çalışırken Türkiye top atışlarıyla saldırdı. Saldırı sonucu Halk Güçleri'nin 2 savaşçısı şehit oldu, 3 savaşçısı yaralandı.''

DSG: DEYR CEMAL VE YEZİDİ ZİYARA'YA TOP ATIŞI SIRASINDA MİLİSLER VURULDU

YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) de Afrin’de TSK’nın top atışları sonucu Suriye hükümetine bağlı milis güçleri olan Halk Güçleri'nin 2 üyesinin öldüğü açıklaması geldi.

DSG ''Suriye devletine bağlı birliklerin gelişi, Deyr Cemal kenti ve Yezidi Ziyara köyüne rastgele yapılan top atışına rastladı. Saldırı sonucu Suriyeli milislerden 5'i yaralandı ve bunlardan 2'si hayatını kaybetti. Diğer 3 yaralı hastaneye kaldırıldı'' dedi.

Ayrıca Rajo ve Cinderes’te çatışmaların yoğun olarak devam ettiği bilgisi verildi.

'SURİYE HÜKÜMET GÜÇLERİ İLE YPG BİRLİKTE SAVAŞIYOR'

Haseke ise Suriye hükümetine bağlı askeri grubun YPG ile birlikte savaştığını öne sürerek şöyle devam etti:
'Suriye hükümet güçleri, topçu atışlarına rağmen Afrin'e girdi'


'SURİYE BAYRAĞINI DİKİP SAVAŞIYORLAR'


"Saldırıya rağmen Afrin'e geldiler ve nerde çatışma varsa oraya gidip YPG'yle birlikte savaştılar. Halen de cephede savaşıyorlar. Bugün de Halk Güçleri'ne mensup bir grup daha Afrin'e geldi. Ağır ve zırhlı araçlarıyla gelerek cephelere gidip savaşta yer aldılar. Cephelere bayraklarını dikip savaşıyorlar. Halk Güçleri cephede YPG ve YPJ'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşıyor. Halk Güçlerinden bugün herhangi bir can kaybı ve yaralı yok."


'AFRİN'E GÖNÜLLÜLER GELDİ'

YPG: Suriye hükümet güçleri Afrin'e girdi
Bunların gönüllü gelen güçler olduğunu vurgulayan Haseke, şunları söyledi:

'BAŞIMIZ GÖZÜMÜZ ÜZERİNE GELDİLER'

"Gelen Halk Güçleri kendi topraklarını savunmak için geldiler. Afrin de Suriye'nin bir parçasıdır. Başımız ve gözümüz üzerine geldiler. Her kim Türkiye ve desteklediği gruplara karşı savaşmak istiyorsa kapımız hepsine açıktır."

Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim