Gazete Emek- YSK, bugün MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali için yaptığı olağanüstü itirazı görüşecek.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin üzerinden 3 haftadan fazla bir süre geçmesine rağmen İstanbul’da seçim sonuçları kesinleşmedi.

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını almasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP ve MHP’nin İstanbul seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesine yönelik olağanüstü itiraz başvurusunu henüz karara bağlamadı.

YSK, bugün saat 14.00’te toplanarak MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali için yaptığı olağanüstü itirazı görüşecek.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre itiraz dilekçesinde, Maltepe ilçesinde sandık kurullarında görevlendirilen başkan ve asil üyelerin 962’sinin Seçim Kanunu’nda gerekli görülen şartları yerine getirmediği iddia ediliyor.

Birçok belediye çalışanının sandıklarda görevlendirildiğini de öne süren MHP, “Bu durum sandık sonuçlarına bakılmaksızın suçtur. Ortada tam kanunsuzluk var” diyor.

MHP ayrıca Maltepe’de ilçe dışından getirilen 479 sandık kurulu yetkilisi olduğunu da savunuyor.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim