Gazete Emek- Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kulaksız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘adaylığını' açıklamasının ardından Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bir dilekçeyle başvurup “Erdoğan hukuken aday olabilir mi?” diye sordu.

 

 

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre YSK, LDP'li Kulaksız'ın dilekçesine şu yanıtı verdi: İlgili kanunda, YSK'nın görev ve yetkileri sayılmıştır. Sayılan bu görevler arasında özel nitelikli talepler konusunda görüş bildirme görev ve yükümlülüğü bulunmamaktadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun görevleri arasında bulunmayan bir konuda görüş bildirilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerekmiştir. Açıklanan gerekçelerle görüş bildirilmesine yer olmadığına oybirliği karar verildi.

 

AYM'YE DİLEKÇE VERİLDİ

 

 

LDP ise cevabın tartışmaları bitirmediğine dikkat çekerek YSK'ya ikinci bir dilekçe gönderdi ve “Temennimiz, demokrasiye ve tarihe karşı taşıdığınız sorumlulukla yapacağınız belirsizliği giderecek gerçek bir açıklama ile ülkemiz kamuoyunu tereddütte yer bırakmayacak şekilde bilgilendirmenizdir” talebinde bulundu.

 

Kulaksız, YSK'dan cevap alamaması üzerine Anayasa Mahkemesi'ne de dilekçe verdi: T.C Anayasa'nın açık hükümlerine göre, mevcut cumhurbaşkanının üçüncü defa aday olup olmayacağının, aday olması mümkünse bunun koşullarının neler olduğunun tarafımızla paylaşılmasını arz ve talep ederiz.


 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim