Gazete Emek- Umre’den dönen 10 bin 500 kişi sağlık taramasından geçtikten sonra üniversite öğrencilerinin bulunduğu Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında karantinaya alındı. Yolcular Ankara ve Konya’daki yurtlara yerleştirildi. Sabahın erken saatlerinde öğrencilere, ‘Yurlardan çıkın’ çağrısı yapıldı. Yurtlarda konaklayan öğrenciler mağdur edildiklerini söyleyerek tepki gösterdi.


 ‘DÖNDÜĞÜMÜZDE O YURTLARDA NASIL KALACAĞIZ?’

Öğrenciler yurtlardan apar topar eşyalarını çıkarttıktan sonra yollara düştü. Sosyal medyada yaşadıklarını anlatan öğrenciler yetkililere, “Biz döndükten sonra o yurtlarda nasıl kalacağız?” diye soruyor. Ankara Gölbaşı Milli İrade Yurdu’nda kalan bir kadın öğrenci tepkilerini şu sözlerle anlattı: “Saat:03.04’te @saglikbakanliginin emri ile umreden gelenlerin yerleştirilmesi için Gölbaşı Milli Irade yurdu uygun görülmüş ve biz öğrencilere yurdun 1 saat içinde boşaltılması gerektiği söylenmiştir yerleştirilmesi gereken mesken başka bir yer değil onca öğrencinin barındığı yurtlar olmuştur. @saglikbakanligi kamu gücünü ancak biz öğrencilerin üzerinde kullanabilmiş ve saatin 03.04 olduğu bir zamanda bizim mağduriyetimizi tercih etmiştir.”

‘EŞYALARIMIZ KALDI’

Bir başka öğrenci ise şunları anlattı: “Sabaha karşı yurttakileri apar topar çıkarıp umredekilerin geleceği söylenmiş. Biz eve geldik, söylenseydi tüm eşyalarımızı alıp bir daha dönmemek üzere çıkardık yurttan. Eşyalarımız dolaplarda, baza altlarında kaldı. Virüs olursa biz nasıl döncez oraya? Biz döndüğümüzde o yurtlarda nasıl kalıcaz? Neden bize hiçbir şey söylenmedi? Nevresimleri çıkarıp yastık yorganı kaldırdık, dezenfekte edicez dediler meğer bunun içinmiş! Pes!”

‘KOVULDUK RESMEN…’

Gece yarısından sonra yataklarından kaldırılan öğrenciler 1 saat içerisinde kendilerine, “Yurtlardan çıkın” uyarısı yapıldığını söyledi. Eşyalarıyla birlikte gece yarısı yurttan çıkan bir öğrenci, “O odaları hangi telaşla toparlayıp terk ettiğimizi bilmiyoruz uykudan uyandırılıp kovulduk resmen sağlık hani?” DEDİ.


 
Apar topar yurttan çıkarılırken başka bir öğrenci ise tepkisini şu sözlerle anlattı: “Umre’den gelen vatandaşlar Gölbaşı’ndaki kyk yurtlarına yerleştirilecekmiş. Bu saatte kapının önüne konulduk. Bu insanların geleceği tarih zaten belli değil miydi gecenin bu vaktinde böyle bir karar nasıl alınabilir ? Biz de insanız. Devlet önlem alıyor buna hiçbir sözüm yok. Ama bu saatte böyle bir şey yapılması ne kadar doğru ? Bu karar gündüz de alınabilirdi, yurtları gündüz boşaltabilirdik. Uykumuzdan uyandırıldık. Eşyalarımızın çoğunu toplayamadık bile.”

Editör: TE Bilişim