Gazete Emek- Göztepe’de yapımı devam eden Emaar Otel inşaatı şantiyesinde çalışan işçiler, pandeminin zor koşullarında çalışmaya devam ediyor. İşçiler, koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen önlemlerin yeterli olmadığını ve sağlıklarının hiçe sayıldığını söyleyerek tepkilerini dile getirdil.

MART 2019’DA DA HABERLERDE YER ALMIŞTI

Mart 2019’da çalışma koşulları ve yemekhane alanındaki kuyruk görüntülerinin haberlerde yer almasıyla gündeme gelen Emaar Otel inşaatı, Aralık ayında Covid-19 salgınının tüm Türkiye’de zirve yapmasıyla birlikte düzelmeyen çalışma koşulları ile tekrar gündeme geldi.

‘’SOSYAL MESAFE SIFIR’’

İstanbul’da Emaar Otel inşaatının şantiyesindeki işçilerin çektiği yemekhane fotoğrafları tedbirsizliğin boyutunu gözler önüne seriyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen sokağa çıkma kısıtlamasına dahil edilmeyen sektörler arasında bulunan inşaat sektöründe tedbirlere uyulmadığı ifade ediliyor. Bu durumdan rahatsız olan işçiler, ‘’Önlem sıfır, sosyal mesafe sıfır, sağlığımız hiçe sayılıyor. Burada yüzlerce kişi aynı yerde yemek yiyoruz. Sonra 5 kişilik asansöre 15 kişi biniyoruz. Yeni işe girenlerin hiçbirine de koronavirüs testi yapılmıyor.’’ diyerek tepkilerini dile getirdi. İşçilerin bazıları ise bu şartlara daha fazla dayanamayarak iş bıraktığını belirtiyor.

Editör: TE Bilişim