Gazete Emek- Karaman'da iki zabıta dilencilik yaptıkları gerekçesiyle kovaladıkları bir kişiyi yere düşürerek yakaladı. Bu sırada zabıtalardan biri 'Gelin vurun, şehir dışından gelmiş artistlik yapıyor' deyince çevrede toplananlar tekme ve yumruklarla saldırıya geçti. Zabıta hakkında "kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Karaman’da dilencilik yaptığı öne sürülen bir kişi, zabıtanın çağrısıyla hastanelik edilinceye dek dövüldü.

Büyük tepki çeken olay, dün Atatürk Parkı yakınında meydana geldi. İddiaya göre, çevredekiler, zabıta ekiplerini arayıp, elinde dini kitap ve anahtar bulunan bir kişinin satış bahanesiyle dilencilik yaptığı ihbarında bulundu. Zabıta ekipleri bölgeye gittiğinde, dilencilik yaptığı ileri sürülen kişi kaçmaya başladı. İki zabıta memuru ve onlara yardımcı olan çevreden bir kişi ise kovalama sonucu kaçan kişiyi yakaladı.

ZABITA ‘GELİN VURUN’ DEDİ

Bu sırada diğer zabıta memuru çevredekilere, “Vatandaş, gelin vurun. Bu adam şehir dışından geliyor, burada artistlik yapıyor” dedi. Kendilerine yardımcı olan kişi, yerde yatan dilenciye yumruk atmaya kalkınca diğer zabıta memuru onu önlemeye çalıştı. Bu sırada çevredekilere vurmalarını söyleyen zabıta, diğer arkadaşının kolundan çekerek, “Bırak gel biz gidelim. Bunu vatandaşa bırakalım” dedi. Arkadaşı ise kendilerine yardımcı olan kişinin, dilenciye saldırmasını önlemek için çabasını sürdürdü.

CEZA KESİLİP, BIRAKILDI

Diğer zabıta memuru yine çevreye seslenerek, ”Madem öyle şikayet ediyorsunuz. Bir kişi gelmiyor yanımıza” dedi. Bunun üzerine çevrede toplanan kalabalık, tekme ve yumruklarla dilenci olduğu ileri sürülen kişiye saldırdı. Diğer zabıta memuru ise dilenciyi, kalabalığın elinden güçlükle kurtardı. Bu sırada konuşmasını sürdüren diğer zabıta memuru “50 kişi arıyor. Adam burada artistlik yapıyor” dedi.

Ardından dilenci olduğu ileri sürülen kişi, zabıta aracına bindirilip Karaman Belediyesi’ne götürüldü. İsmi açıklanmayan kişinin, hakkında Kabahatler Kanunu’na göre 124 lira idari para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

ZABITA HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Zabıta memuru İbrahim U., hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kasten yaralamaya azmettirme” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim