Gazete Emek-  Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde dün zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu'nun ailesine kitlesel ziyaret yapıldı. Ziyarete Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekilleri Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz, HDP il ve ilçe örgütü üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), HDP Gençlik Meclis üyeleri, Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Botan Sanatçıları ve çok sayıda kişi katıldı.

Ellerinde yaşamını yitiren Mihraç Miroğlu’nun fotoğraflarını taşıyan heyet, zılgıtlarla karşılandı. Kitle aile evinden Mihraç'ın katledildiği yere kadar "Kirli ellerinizi, katleden zırhlı araçlarını mahallelerimizden çekin, bıçak kemiğe dayandı" yazılı pankart taşıyıp, "Şehid Namirin" sloganıyla yürüdü. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş sonrasında Mihraç Miroğlu’nun katledildiği yere karanfiller bırakıldı.

MAHALLEDEN ÇEKİLİN

Olay yerinde yapılan açıklamada konuşan HDP İdil Belediye Meclis Üyesi Elfesya Nas, "Bizim zırhlı araçlara kurban verecek kadar kıymetsiz hayatlara sahip olduğumuzu düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tüm bu olayların direnişimizden ve demokratik mücadeledeki ısrarımızdan kaynaklandığını ve bunun bir cezalandırma yöntemi olduğunu çok iyi biliyoruz. Olayın bizzat gerçekleştiği bölgede daha önce halk, defalarca kamusal alanda zırhlı araç sürücülerini hız ve dikkatsiz sürüşleri noktasında uyarılmış, hatta gerekli yerlere gerekli şikayetleri yapmasına rağmen hiçbir şekilde her hangi bir önlem alınmamış ve bu topraklarda yaşayan halkımızın canı hiçe sayılmıştır. Son yıllarda bu topraklarda yaşam bulan her zerreye yaklaşımınız düşmanvari olmuştur. Artık yeter kirli zihniyetinizi, kirli elinizi ve katil araçlarınızı mahallelerimizden çekin" dedi.

'BİLEREK İŞELENMİŞ CİNAYETTİR '

Özgüneş ise, "Bu çocuğu ne için katlettiler. Acaba sürücü sarhoş muydu, sürmesini mi bilmiyordu? Sarhoşsa kabahattir, sürmesini bilmiyorsa daha büyük kabahattir. Bu bilerek işlenmiş bir cinayettir. 2008'den bu yana zırhlı araçların karıştığı 92 vakanın yaşandı. Bu vakalardan 40'ı ölümle 52'si ise yararlanmayla sonuçlandı. Bunlar bu cesareti hükümetin ırkçı, faşist zihniyeti ve cezasızlık politikasından alıyorlar" diye konuştu.

ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA MI?

Özgüneş, "Bu katliamı gerçekleştiren polis gözaltında mı ifadesi alındı mı alınmadı mı bilmiyoruz. 'Git Pazartesi gel ifadeni alacağız' dediklerini duyduk. Bu doğruysa buranın Valisi, Kaymakamı ve devlet erkanı bunları suç olarak saymıyor demiyorlar. Slogan atıyoruz 10 sene ceza veriyorsunuz. Bunlara niye ceza vermiyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi.

'KIŞLANIZA DÖNÜN'

Yaşanan zırhlı araç ölüm ve yaralanmalarının Kürt kentlerinde olduğunu hatırlatan Özgüneş şöyle devam etti: "Buradaki polise, emniyet müdürlerine soruyorum; bu şehirlerde kim yaşıyor. Bu panzerleri derhal sokaklardan çekin. Bu sokaklarda bu halk ne yapıyor da ikide bir geziyorsunuz. Ne var burada söyleyin. Bu kaçıncı ölüm. Gelip gelip yaşlıları, çocukları eziyorsunuz. Kışlanıza dönün. Bu ülkede demokrasi ve özgürlüğü HDP sağlayacaktır. Kenan Evren'e, Çatlılara, Esat Oktaylara boyun eğmedik. Bu ırkçı güruh faşist iktidara karşı da mücadele edeceğiz. Şehitlerimiz ölümsüzdür. 7 yaşındaki çocuk bilinçli katledilmiştir, o da şehitler kervanına katılmıştır."

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim