Gazete Emek- Lina Medina'nın hikayesi 78 yıl üzerinden geçmesine rağmen halla unutulmadı. 1933 yılında Lina 5.5 yaşındaydı ve karnı burnuna gelmişti. Hiçkimse 5.5 yaşındaki bir kızın hamile kalma ihtimalini göz önüne getirmediği için çeşitli senaryolar uydurulmaya başlandı. 

Yıllardır süren bilimsel araştırmalara rağmen insan vücudu bilim insanları hayrete düşürmeye devam ediyor.

Ergenlik çağındaki kızların hamileliği hakkında konuşmak güç. Küçük yaştaki çocukların hamileliğini dile getirmek bile insanı rahatsız ediyor.

Lina Medina, dünyanın en genç annesi. Çocuğunu dünyaya getirdiğinde henüz 5.5 yaşındaydı.

Lina'ya tecavüz eden adama ise gereken ceza verilemedi.

Lina Medina 1933 yılında Peru’nun Ticrapo şehrinde dünyaya geldi. Sekiz kardeşi olan küçük kız ve ailesi karınlarını bile doyuramıyordu.

Lina dört yaşındayken babası tuhaf bir şey farketti. Kızının karnı balon gibi şişiyordu.

Lina karnıyla şehirde dikkat çekti. İnsanlar kızın karnında ‘şeytan’ olduğuna inanıyordu. Hatta kızı için papazlarla bile görüştü.


Hiçbir şey fayda etmeyince Lina’nın ailesi kızlarının karnında tümör olduğunu düşündü. Sonunda kızı hastaneye götürdüler.

Gerardo Lozano isimli doktor da ilk bakışta kızın karnında tümör olabileceğinden şüphelendi.

Ancak yaptığını muayene sonrası şok oldu.

Lina yedi aylık hamileydi.

Doktor gözlerine inanamadı. Başkentten uzman doktorlar çağırarak kıza bir de onların bakmasını istedi. Uzmanlar da kızın hamile olduğunu onayladılar.


14 Mayıs 1939 tarihinde Lina beş yaşındayken sezaryenle kızını dünyaya getirdi. Bebek doğduğunda 2.7 kiloydu ve 48 cm uzunluğundaydı. New York Post’ta yazılanlara göre çocuğa doktorun ismi olan Gerardo ismi vermiş.

Lina’nın haberi dünyaya hızla yayıldı. Daily Telegraph ve New York Times kızın haberini manşet yaptılar.


Lina’ya ABD’ye oğluyla gelmesi için teklifler yağdı. Dönemin cumhurbaşkanı Oscar Benavides ve Lina’nın ailesi bu fikre sıcak bakmadı. Oscar Benavides, aileye bundan sonra sürekli olarak maddi ve manevi yardım yapacağının sözünü verdi. Ancak Lina ve ailesine hiçbir zaman yardım edilmedi.


Kimse bu yaşta bir kızın hamile kalıp bebek dünyaya getirdiğine inanmıyordu.

Yaşadığı yerde Lina’ya ‘Meryem Ana’ denmeye başlandı.

Yetkililer olayı araştırmaya başladı. Hatta babasının kızına tecavüz ettiğinden bile şüphelendiler. Gözaltına alınan baba birkaç gün boyunca sorgulandı. Ellerinde bir kanıt olmadığından babayı saldılar. Daha sonra gözler zihinsel sorunları olan kardeşe döndü.

Bir başka şüpheli de komşuları olan çiftçi bir adamdı. Lina’nın hamile olduğu anlaşıldıktan hemen sonra gözden kaybolmuştu.

Ancak küçük masum kıza tecavüz eden canavar, olayın üzerinden 78 yıl geçmesine rağmen bulunamadı. Basından gelen sorulara rağmen Lina gerçeği kimseye anlatmadı.


Ancak Perulu doktorlar ilginç bir buluşa daha imza attı. Küçük kızda hipofiz bezindeki bir bozukluktan dolayı meydana gelen ve nadir görülen bir hastalığa rastlandı.

Amerikan Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanları Koleji, Lina’nın ilk adet dönemine girdiğinde sekiz aylık olduğunu, 4 yaşındayken ise çoktan ergenliğe girdiğini ifade etti. Lina doğum yaptığında vücudu yetişkin bir kadınınkine eşitti.

Lina çocuğuna kendisini bakamadığından, bakımını annesi ve babası üstlendi. Lina ile aynı oyuncaklarla oynayan Gerardo’yu kardeş sanıyordu görenler. Gerardo 10 yaşına geldiğinde annesinin Lina olduğunu öğrendi.

Hayat Lina için hiç de kolay olmadı. Neyse ki koruyucu bir meleği vardı. Lina’nın hamile olduğunu ilk kez tespit eden doktor sonradan Lina’yı yanına sekreter olarak aldı. Lina’nın oğluyla olan bir fotoğrafı:


Lina’nın tekrardan anne olması zaman aldı. 30 yaşına geldiğinde Ricardo Jurado ismindeki bir adamla evlendi ve 38 yaşında ikinci kez anne oldu.

Lina’nın oğlu Gerardo 40 yaşındayken kemik iliği rahatsızlığından dolayı hayatını kaybetti.

Lina ve Ricardo bunun ardından Meksika’ya taşındılar.

Çift burada kendi başına bir ev inşa etti. Ancak devlet buradan yol geçecek diye evi yıktı.

Ancak yılla sonra her şey değişti. José Sandoval ismindeki bir jinekolog, 2002 yılında Lina hakkında bilimsel araştırma yapmaya karar verdi. Hükümetten de araştırma için maddi destek istedi. Bu sayede Lina hayal bile edemeyeceği kadar para kazandı.

Lina’nın eşi ise araştırmanın beraberinde getirdiği basın haberleri dolayısıyla eşinin giderek içine kapandığını söyledi.

83 yaşındaki kadın yaşamı boyunca basının rahatsız edici ilgisine maruz kaldı. Lina o anları bu nedenle bir türlü unutamadı.

                        Lina'nın son hali

Lina, çoğu kez insanların sorduğu soruları cevaplamaktan kaçındı. Belki de bu yüzden hamileliği insanları etkilemeye devam ediyor.

O yaşta bir kızın yaşadığı zorlukları hayal etmek bile mümkün değil. Kendisine bunu yapan kişinin yakalanmaması da onu içten içe hep üzmüştür. 

Kaynak: Newsner

Editör: TE Bilişim