Gazete Emek- Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Aladüz köyünde imamlık yapan 36 yaşındaki T.B.’nin 9 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakma suçlamasıyla tutuklandığı aktarıldı.
Van’ın Gevaş ilçesinde 36 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası bir köy imamı, çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“KOLUNU ISIRIP KAÇTIM”

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, 21 Temmuz tarihinde Aladüz köyünde 6 yıldır imamlık yapan T.B., kitap almak için camiye gelen 9 yaşındaki İ.B. adlı kız çocuğunu elle tacize maruz bıraktı. Çocuk İ.B. ifadesinde olayı şöyle anlattı:

“3 arkadaşım ve kardeşim ile camiye kitap almaya gittik. Hoca diğerlerini kovdu. Beni kolumdan tutup yukarıya çıkardı. Pantolonumu çıkarmamı istedi. Çıkarmak istemedim. Zorla çıkardı. Parmağıyla cinsel organıma dokundu. Kolunu ısırıp kafasına yumruk atarak kaçtım.”

“KIZIMI SAKLANIRKEN BULDUM”

Anne S.B. ise kızını saklanırken bulduğunu belirterek, “Kızım iki eli ağzında korkar bir halde duruyordu. Ne olduğunu sorduğumda ‘Anne, ben indirmedim’ dedi” ifadelerini kullandı.

İmam T.B. iddiayı yalanlarken, avukatı ise çocuğun zeka geriliğinin bulunduğunu ileri sürdü. T.B., Gevaş Sulh Ceza Hakimliği tarafından çocuğun basit istismarı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim