Gazete Emek- Geçen yıl iş görüşmesine gelen bir kadına cinsel saldırıda bulunan ve tüm delillere rağmen ceza almayan İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Ünal Işık, tekrar bir cinsel saldırı ile gündeme geldi.

B. kullanıcı isimli bir kadın Twitter'da, Işık tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ve Işık'ın ailesi ile arkadaşları tarafından tehdit mesajları aldığını duyurdu. Yaşamına son vereceğini yazan genç kadına ulaşılamıyor.

Konuya ilişkin aradığımız Ünal Işık ise telefonları meşgule atarak yanıtsız bıraktı.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

B.'nin açıklamalarının ardından #AvukatÜnalIşıkTutuklansın etiketi kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Öte yandan genç kadını tanıdığını ancak ulaşamadığını söyleyen Elif Çelik isimli kadın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından arandığını ve genç kadının iletişim bilgilerini verdiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Avukat Ünal Işık, geçen yıl iş görüşmesi için ofisine gelen bir kadına cinsel saldırıda bulunmuş; olayın üstü kapatılarak dava karartılmıştı. Ünal Işık'ın nişanlısı,şikayetinden vazgeçmesi için genç kadına mesajlar atarak "Adaletin olmadığı bir ülkede adalet aramaya çalışıyorsun, zaten cezasını çekiyor" ifadelerini kullanmıştı. Işık, nişanlısının da olayı doğrulamasına ve tüm delillere rağmen cezasız kalmıştı.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim