Gazeteemek- Cezaevlerinde süresiz dönüşümsüz açlık grevleri ölüm sınırına gelirken dayanışma eylemleri de sürüyor. Barış Anneleri İstanbul meclisi açlık grevlerine destek olmak amacıyla İstanbul Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapmak istedi ancak izin verilmedi. 


Dihaber'in geçtiği habere göre polislerin HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ve Barış Anneleri için "Süpür bunları süpür" dediği iddia edildi. HDP İstanbul İl binası önüne gelen anneler, bina önünde açıklama yaptı. “Açlık grevleri 59. gününde, İnsanlık onuru için ses verelim” pankartını açan anneler tutukluların taleplerine ses verilmesini istedi. 


Barış Anneleri: Adalet Bakanlığı suç işlemektedir
 

Barış Anneleri adına açıklama yapan Zübeyde İnce, 59 gündür açlık grevinde olan siyasi tutukluların her geçen gün ölüme yaklaştıklarını söyledi. Açlık grevindeki tutukluların taleplerini hatırlatan İnce, tutukluların grev ihtiyaçlarının karşılanmadığını dile getirdi. Tuz, şeker ve B12 vitaminin tutuklular için önemine vurgu yapan İnce, şunları söyledi, “Adalet Bakanlığı ve Cezaevleri yönetimleri alenen uluslararası anlaşmaları çiğnemekte ve suç işlemektedir. Çocuklarımız içinse geri dönüşü olmayan hasarlar anlamına gelmektedir. Açlık grevindeki çocuklarımıza Şakran Cezaevi başta olmak üzere cezaevlerinde tecrit uygulamaları, her türden keyfi muamele, sürgünler, çıplak arama ve darp, sağlık sorunlarının giderilmemesi her türden insanlık dışı muamele uygulanmakta ve bizden bu işkence uygulamaları karşısında sessiz kalmamız istenmektedir.” dedi. 


Süre giderek daralıyor sesimizi yükseltelim


Yılmaz, her geçen günün tutuklular için kritik olduğunu kaydederek, “Çocuklarımız kendileri için değil, bu coğrafyada yaşayan tüm halklar için, demokrasi ve barış talebi için açlık grevindeler. Hepimizin onurunu ve vicdanını temsil ediyorlar. Çocuklarımızın insanlık onuru için yükselttiği bu sesi duymak, seslerine ses vermek zorundayız” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Dihaber

Editör: TE Bilişim