Gazete Emek - Hilal Adıyaman’ın 6 Şubat 2022 tarihinde eşi Musa Adıyaman’ın ruhsatsız silahıyla intihar ettiği iddia edildi. Hilal Adıyaman (22), Muş’ta ailesi ile birlikte yaşarken daha 16 yaşındayken berberlik yapan Musa Adıyaman ile evlendirildi. Muş’tan İstanbul’un Esenyurt ilçesine taşınan Hilal Adıyaman, evliliğinin ilk gününden itibaren madde bağımlısı olduğu iddia edilen eşi Musa Adıyaman tarafından şiddete maruz kaldı. Boşanma kararı alan Hilal, ailesinin yanına geri döndü. Daha sonrasında Musa Adıyaman, eşi Hilal Adıyaman’ın eve geri dönmesi için ailesini öldürmekle tehdit etti. Bu tehditler doğrultusunda Hilal Adıyaman eşi Musa Adıyaman’a geri dönmek zorunda kaldı.

Medyaport'tun haberine, 5 Şubat günü ailesi ile doğum gününü kutlayan Hilal, iddiaya göre doğum gününden bir gün sonra eşinin ruhsatsız silahıyla intihar etti. Musa Adıyaman’ın, “uyuşturucu madde satın alma” suçundan, suç kaydının olduğu öğrenildi.

HİLAL DOĞUM GÜNÜNDEN BİR GÜN SONRA ŞÜPHELİ BİR ŞEKİLDE ÖLDÜ

Edinilen bilgiye göre, Hilal Adıyaman doğum gününde eşi Musa Adıyaman’a boşanmak istediğini söylediği için darp edildi. Olay günü olan 6 Şubat’ta ise Musa Adıyaman eşi Hilal Adıyaman’ı önce darp etti daha sonrasında da Hilal’in dayısı Abdurrahman Özyıldırım’ı arayarak, Hilal’i götürmesini istedi. Ancak dayısı Balıkesir’de yaşadığı gerekçesiyle gelemeyeceğini söyleyip, Hilal’i vapura bindirmesini istedi. Tartışmanın büyümesiyle Musa Adıyaman sandıkta sakladığı ruhsatsız silahını çıkarıp yatağın üzerine koydu. İddiaya göre, Hilal o silahla başının sağ tarafına ateş ederek intihar etti. Eşini kanlar içinde gören Musa Adıyaman, polisi arayarak "Eşim evde intihar etti" dedi. Olayın ardından Musa Adıyaman tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hilal'in şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Polis Kriminal tarafından rapor hazırlandı. Raporda, Hilal Adıyaman’ın sağ elinde swap artıklarının bulunduğu belirtilirken, ailesi ise Hilal’in solak olduğunun altını çizdi. Dosyaya sunulan Hilal Adıyaman’a ait fotoğraflarda Hilal’in şiddete uğraması nedeniyle yüzünde ve gözünde morluklar olduğu belirtildi. “Cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur etmek” suçundan yargılanan sanık Musa Adıyaman savunmasında, “Hilal intihar etti. Ben intihara azmettirmedim. Suçsuzum” dedi.

‘HİLAL’İN ÖZGÜR İRADESİYLE İNTİHAR ETMESİ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI’

Dosyada, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olay yerinde yapılan inceleme de yer aldı. Sanık Musa Adıyaman’ın intihara azmettirmediği yönündeki savunmasına itibar edilemeyeceğini kaydeden Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, olay yerinde yaptığı incelemede, Hilal Adıyaman’ın kendisine ait tüm eşyaları valize yerleştirdiği ve dayısına gitmek için hazırlıkları yaptığını, dolayısıyla özgür iradesiyle intihar etmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti. Savcılık ayrıca, “Hilal Adıyaman’ın özgür iradesiyle intihar etmediği, şüpheli Musa Adıyaman’ın cebir ve şiddet uyguladığı, Hilal’i intiharı yönünde iradesini bozarak intihara teşvik ettiği, bu nedenle üzerine atılı suçu işlediği toplanan delillerden anlaşılmaktadır” dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Haziran 2022 tarihinde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede ise Hilal Adıyaman’ın evlendiği günden itibaren eşi Musa Adıyaman tarafından psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığı yer aldı. Olay günü Musa Adıyaman’ın Hilal Adıyaman’ı darp ettiği ve konutu terk etmeye zorladığı kaydedilen iddianamede, şüpheli Musa Adıyaman’ın suç tarihlerinde cebir ve tehdit kullanmak suretiyle öleni intihara mecbur bıraktığının kabulü gerektiğinin de altı çizildi.

Editör: TE Bilişim