Gazete Emek- AKP iktidarında tarikat ve cemaat temsilcilerinden Diyanet görevlilerine kadar çok sayıda kişinin kadınları ve giyim tarzlarını hedef aldığı açıklamalarına her gün bir yenisi ekleniyor.

 

 

4-6 Yaş Kuran kurslarını “okulöncesi eğitim” olarak nitelendiren, yağ kuyrukları nedeniyle yurttaşları suçlayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Diyanet TV’deki programında kadınların giyimlerini eleştirdi. Düğünlerden bahseden İşliyen, “Salona bir giriyorum, hanım kardeşlerimiz bana kızmasınlar, sanki giyecek elbise yok, perişan. Niye böylesiniz? Allah, camiye girerken örtün, düğün salonuna girerken açıl diye bir emir mi verdi?” şeklinde ifadeler kullandı.

 

ERKEKLERE KADINLARA MÜDAHALE ETME ÇAĞRISI YAPTI: ‘BİR MÜSLÜMAN BUNU YAPMAZ’

 

Cumhuriyet'in haberine göre erkeklere de çağrı yapan İşliyen, “Babalar, abiler, kocalar; bu konuda eşlerimize, kızlarımıza telkinde bulunmamız, nasihat etmemiz, yönlendirmemiz gerekmiyor mu? Bir Müslümanca duruş gerekli. Bütün örtüleri açmış, sınırları ihlal etmiş, haramları işlemeye başlamış. Bir Müslüman bunu yapamaz. Hayat tarzımız kitaba uygun olmalı. Düğünlerimiz, eğlencelerimiz kitaba uygun olmalı” ifadelerini kullandı.

 

İşliyen daha önce de düğün adetlerine karışmış, kadınların parklarda gelinlikleriyle fotoğraf çektirmesine dil uzatmıştı. İşliyen, "Parklarda bahçelerde, siz de görmüşsünüzdür elinde fotoğraf makinesi olan bir kişi, gelinlik giymiş bir hanım kız, yanında damatlık kıyafetiyle damat. Ağacın altında uzanıp resim çektiriyor. Ne oluyoruz yani? Çocuğumuzu, kızımızı gencecik, hele bir de tesettüre uygun değilse kıyafeti Allah'ın emretmiş olduğu örtünme emrine uygun değilse gencecik kızlarımızı teşhir etmek… Sokaklarda, parklarda, bahçelerde birkaç fotoğrafçı, elinde bir tane ışık tutan, bir tane ayna tutan, bir tane fotoğraf çeken falan. Bu nasıl adet? Sonra nereden çıktı bu adet. Bazen sosyal medyada biri paylaşıyor, 'Kızımın mutlu gününe birlikte katıldık' falan. Bakıyorsun çocuğu Allah'ın emrettiği tesettürden uzak. Hem o günahı işlemiş hem de bunu teşhir etmek, yaymak suretiyle günahına şahitlik edenleri çoğaltıyor. Başka bir günaha aracılık ediyor, sebep oluyor. Bu nasıl bir hal, bu nasıl bir anlayış? Bütün işlerimizin ölçülere uygun olmak zorunluluğu olduğu gibi düğünlerimizin düğün hazırlıklarımızın vb. törenlerimizin de dini ölçülere imanımızın bizden beklediği ölçülere uygun olması gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

 

KADINLARA YÖNELİK İLK SALDIRI DEĞİL

 

Kadınların giysilerinin Diyanet TV’de hedef alınması ilk değil. İmam Halil Konakcı’nın “Sokaklar kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor” sözlerinin gündeme gelmesinden kısa bir süre sonra Diyanet TV’de bir programa katılan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, “Kadın, nikah düşen yabancılara karşı el, yüz ve ayak dışındaki yerlerini kapatmalı” derken, “pantolonların daracık olduğu ve kadınların pantolon ile toplum içine çıkmasının tasvip edilmeyeceğini” savunmuştu.


 

Editör: TE Bilişim