Gazete Emek - ATV'de yayınlanan reality şov programının sunucusu Esra Erol, 18 yaşındaki bir kadını stüdyoda canlı yayında bağırarak, suçladı, azarladı, 'ahlak dersi' vermeye çalıştı. Erol, yüzünün gözükmesini istemediği halde genç kadını canlı yayında ifşa etti.

Ana akım medyada canlı olarak yayınlanan bu anlar, aynı kanalın sosyal medya hesabından "Esra Erol sinirlerine hakim olamadı!" başlığıyla paylaşıldı.

Pek çok kişi; Esra Erol, kanal ve programa sosyal medyadan tepki gösterdi ve programda yaşananları "insan hakları ihlali" olarak yorumlandı. 

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ceren Sözeri, "Umarım E. Esra Erol'a dava açar" dedi. Avukat Eren Keskin ise "Bu coğrafyada en zararlı programlar bunlar. Özellikle kadınlara duygusal şiddet uygulanıyor. Esra Erol gibiler daha fazla para kazansın diye..." dedi. 

ESRA EROL’DAN BÜYÜK İSTİSMAR

Esra Erol: Ruhunuzu, gençliğinizi korumak için, eğitim için bu tepkileri verin: 

2 çocuk babası Kadir Akkoyun'a kaçan 18 yaşındaki E., canlı yayına katıldı. Ancak bu sırada Esra Erol'un yanına gitmesiyle kameraların kendisini çektiğini gören E. adeta çıldırdı. Bunun üzerine gözyaşları içinde tepki gösteren Esra Erol, "Ruhunuzu, gençliğinizi korumak için, eğitim için bu tepkileri verin! Bu nedir ya? 18 yaşındasın kızım sen! Baban yaşındaki adam sana farklı dokunuyor. Bu mu senin geleceğin?" dedi.

ESRA EROL VE ATV’NİN İSTİSMARINA TEPKİ YAĞDI

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI

KADIN MECLİSLERİ:

Esra Erol’da programında 18 yaşındaki genç kadının yüzü kendi istememesine rağmen gösterildi, canlı yayında psikolojik şiddete maruz kaldı.

Bu programlarda reyting uğruna kadınların aşağılanmasına izin vermeyeceğiz. Şiddete uğrayan her kadının koşulsuz yanındayız. #EsraErolda

İHD EŞ GENEL BAŞKANI EREN KESKİN:

Bu coğrafyada en zararlı programlar bunlar.Özellikle kadınlara duygusal şiddet uygulanıyor. Esra Erol gibiler daha fazla para kazansın diye ...

ÖZGÜR GENÇ KADIN:

Genç bir kadın reyting için rızası olmadan yayına çıkartılıyor, yüzünü göstermek istemediği için hakaretlerle ahlak dersi veriliyor.

Esra Erol'un sözlerinin aksine, derdiniz kadınları korumak değil, "bu tepkileri faile gösterseydin" diyerek mağdur suçlamak ve hedefleştirmektir.

HAZAL KAYA: 

Kameraların önünde suratına suratına bağırarak o küçücük kıza söylediklerinin,öldürülen,şiddete uğrayan kadınlara “Orada ne işi varmış?” demekten ne farkı var?Sen kimsin de yayına çıkmak istemeyen,belli ki ağır travma yaşayan bir kadın üzerinden şov yapıyorsun?

Gazeteci Fikri Akyüz şu tepkiyi gösterdi

E. 18 yaşında. Bir hata yapmış. Evli adamla yakalanmış. Elbette yanlış.

"Stüdyoya çıkmak istemiyorum.Yüzümü göstermeyin" diyor. Sinir krizi geçiriyor. 

Esra Erol kıza bağırıyor, kızı ifşa/afişe ediyor. Kızı stüdyoda pardon arenada gladyatörlere yem ediyor. Yazıktır, günahtır.

KAYNAK: Bianet ve sosyal medya

Editör: TE Bilişim