Gazete Emek- Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ve eğitim sırasında devrilen bottan Munzur Nehri'ne düşerek kaybolan uzman çavuş Yılmaz Güneş'in bulunması için ekiplerce başlatılan çalışmalar devam ediyordu. Çalışmalar sırasında askeri bir helikopter ile Munzur Nehri'nin döküldüğü Uzunçayır Baraj gölü üzerinde bir cesede rastlandı. Yapılan incelemeler sonucu cesedin 21 Mart'ta kaybolan Esma Kılıçarslan'a (28) ait olduğu belirlendi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GÜLİSTAN DOKU VE JANDARMA YILMAZ GÜNEŞ UZUN SÜREDİR ARANIYOR

Dersim’de üniversitede öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak'tan bu yana haber alınamıyor. Yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen bulunmayan Doku’nun erkek arkadaşı kaybolma olayının şüphelisi olarak gözetim altına alınmıştı.

Baraj gölünde arama yapan ekipler, Doku’ya ait olduğu belirtilen bazı notlar, resmi evrak ve makas bulmuştu.

Kentte ayrıca 17 Mart'ta JAK timlerinin Munzur Nehri'nin Anafatma mevkisindeki görev öncesi yaptığı tatbikat sırasında botun devrilmesi sonucu suya düşen arama kurtarma timindeki 4 askeri personelden 3'ü kendi imkanlarıyla kurtulmuş, Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş akıntıya kapılarak kaybolmuştu. Ekipler, Munzur Nehri kıyısında yaptıkları aramada 2 rafting küreği bulmuştu.

DOKU AİLESİ: GÜLİSTAN DEĞİL

Artı Gerçek’in olayın ardından ulaştığı Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku bulunan cesedin uzerinde kimlik olduğunu ve kardeşine ait olmadığını bildirdi.

BULUNAN CESET 21 MART’TAN BERİ KAYIP OLAN ESMA KILIÇARSLAN

Yapılan incelemeler sonucu bulunan cesedin 21 Mart'ta kaybolan 28 yaşındaki Esma Kılıçarslan'a ait olduğu öğrenildi.

Munzur Arama Kurtarma Ekipleri, cesedin Hozat'ta kaybolan Esma Kılıçarslan’a ait olduğunu, kadının Aktuluk Köyü bölgesinde bulunduğu belirtildi.

Yerel Özgür Dersim gazetesi de, Kılıçarslan'a ait olduğu belirtilen bu fotoğrafı paylaştı.

Bölgeye giden olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcı'sının inceleme yaptığı bildirildi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim