Gazete Emek - Selvi Kılıçdaroğlu ve eşi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkek şiddetine tepki gösterdiler. Selvi Kılıçdaroğlu,"Kahroluyoruz" derken CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sözümüz söz. Bu şiddeti sonlandıracağız. Türkiye’yi bu ayıptan kurtaracağız" diye konuştu.

  • Selvi Kılıçdaroğlu, eşi Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı yayımladı.
  • SELVİ KILIÇDAROĞLU: KAHROLUYORUZ
  • İstanbul Sözleşmesi'nin dönem dönem tartışmaya açılmasına değinen Selvi Kılıçdaroğlu, "Üzülüyoruz, kahroluyoruz" dedi. Selvi Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:
  • "Yarın Emekçi Kadınlar Günü. Hep beraber kutlayacak mıyız diyeceğim artık bilemiyorum. Herkes bir şeyler söyleyecek ama bu kadar kadına şiddetin olduğu bir dönemde, pek gönül rahatlığıyla onu da kutlayamayacağız gibime geliyor. Tabi ki burada herkesin el ele vermesi lazım. Bunun için çalışan insanlar var. Kadın, erkek... Ama elimizde İstanbul Sözleşmesi gibi bir sözleşmemiz de var. Sanki bundan biraz geri adım atılıyormuş gibi zaman zaman yani öyle bir algı da oluşuyor. Üzülüyoruz tabi, kahroluyoruz."
  • CHP LİDERİ: SÖZÜMÜZ SÖZ, BU ŞİDDETİ SONLANDIRACAĞIZ
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da erkek şiddetine tepki gösterdiği mesajında "Sözümüz söz. Bu şiddeti sonlandıracağız. Türkiye’yi bu ayıptan kurtaracağız" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 
  • “Kadına yönelik şiddeti hep birlikte kınıyoruz. Gereğini yapıyor muyuz? Bu konuda endişelerim var. Artık bu utancı üzerimizden atmak zorundayız. Birlikte, kadın erkek, mücadele ederek, hak mücadelesi, adalet mücadelesi vererek birlikte yapacağız.  Sözümüz söz. Bu şiddeti sonlandıracağız. Türkiye’yi bu ayıptan kurtaracağız. Kadınların bu anlamlı günü kutlu olsun. Onları yürekten kutluyorum.

İMAMOĞLU’DAN BULDAN VE AKŞENER MESAJI

  • İYİ Parti Genel Başkanı Sayın @meral_aksener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın @PervinBuldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım.

BULDAN’DAN YANIT

Ekrem İmamoğlu'nun mesajına Pervin Buldan, "Teşekkürler Sn. Başkan." yazarak yanıt verdi.

İYİ PARTİLİ AĞIRALİOĞLU: DOĞRU BULMUYORUM

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı ve Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek yaptığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü paylaşımına tepki gösterdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun yaptığı açıklama şöyle:

"Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum."

AKŞENER: ARKADAŞLARIMINIZ ÇOĞU BEĞENMEDİ

Ankara'da temaslarda bulunan Meral Akşener, "Sayın İmamoğlu bir mesaj attı, milletvekilimiz Ağıralioğlu da buna tepki gösteren bir tweet attı. Hem Sayın İmamoğlu'nun hem Sayın Ağıralioğlu'nun tutumu kendi görüşlerini, bakış açılarını ortaya koyan, hürriyetçilik ilkesi içinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. İkisi de fikir hürriyetidir. Sayın İmamoğlu'nun paylaşımını bizim arkadaşlarımızın çoğu da beğenmedi, haklıdırlar, fikirlerini ortaya koydular," dedi.

“İÇİ İYİ DUYGULARLA DOLUDUR”

Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, Büyükçekmece’deki 8 Mart Hatıra Ormanı’nın ilk fidanlarını dikti.

İBB kadın çalışanları adına dikilen fidanların ilk can sularını da veren İmamoğlu çiftine, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ile başta İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu olmak üzere çok saylıda İBB Bürokratları ve kadın çalışanları eşlik etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek yaptığı 8 Mart paylaşımına gelen eleştirilere, "Biz herkesi davet ettik. Biz memleketin her şahsına 83 milyon insan olarak bakıyoruz. Bu memleketin bireyleri olarak bakıyoruz. Tümüyle iyi duygularla yazılmıştır, dünkü mesajımız. Sağında solunda arkasında önünde hiç kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur. İyi duygular kazanır, iyilik kazanır. Biz bu memleketteki tüm kötülükleri defetmek istiyoruz. Bölüp parçalamayı, birilerini ayrıştırmayı hedef edinen hangi dil varsa bu topraklardan uzak olsun istiyoruz. Bayrağımızın, milli birliğimizin var olması için tek bir vatandaşımızın bile dışında kalmayacağı bir süreç yaşamak istiyoruz. Bu memleket de öyle kuruldu. Hala o inançla dimdik ayakta. Allah'ın izniyle bu olacak. İyilik kazanır, iyiler kazanır, kimse iyilikten geri durmasın."

İmamoğlu, Pervin Buldan'ın etkinliğe katılmasının siyaseten bir ittifak anlamına gelip gelmediğinin sorusunu ise, "Hiç öyle bir şey yok. Biz nasıl ‘İstanbul İttifakı’, ‘Türkiye ittifakı’ dedik... Memleketin herkesin içinde olduğu bir ittifak. Şimdi ne yaptık? Kendi adımıza ağacımızı diktik, emekçi kadınlar adına ağacımızı diktik. Kıymetli hanımefendi Meral Akşener ablamız için ağacımızı diktik. Ayırmıyoruz. Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın eşi Emine Erdoğan için dikeceğiz. Bu fikir, kadın fikri. Bu kadın fikri önünde saygıyla eğiliyorum onu yerine getiriyorum. Bunu anlayan anlar" dedi.

Editör: TE Bilişim