Gazete EmekTBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis kadın oyuncuların sahneye çıkarılmadıkları iddiasıyla ilgili açıklamada bulundu.


TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Klasik Türk Sanatları Merkezi'nin Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen "Revnakın İzdüşümü"sergisinin açılışını yaptı. 18 Mart Çanakkale anması kapsamında TBMM'deki Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı tiyatro oyununda kadın oyuncuların sahneye çıkarılmadığı iddiasıyla ilgili İsmail Kahraman, "Müthiş bir faaliyet yaptık. Hiç ondan bahseden yok. Hanımlar konulmadı. Dolu her taraf" dedi.

Meclis’e soru

Hürmüzlü’den “savunma istemi” iddialarını CHP’li Candan Yüceer, Meclis Başkanlığı’na sordu. Yüceer, Meclis Başkanı Kahraman’a da hem Hürmüzlü ile ilgili hem de diğer oyuncularla ilgili şu soruları sordu: “Gösterinin yönetmeni Ötüken Hürmüzlü hakkında idari soruşturma açılacağı iddiaları doğru mudur? Doğruysa gerekçesi nedir? Gösterinin kadrosunda bulunan herhangi bir oyuncu hakkında idari soruşturma başlatılmış mıdır? Gösterinin başlamasına bir saat kala sansür kararının talimatını kim vermiştir?”

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim