Gazete Emek- 95 yaşındaki italyan kadın koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi kazandı. Taburcu edilen Alma Clara Corsini isimli kadın ülkede virüsü yenen en yaşlı kişi oldu.

Çin'de ortaya çıkan ve daha sonra bütün dünyaya yayılan koronavirüs salgınına karşı mücadele devam ediyor. Her gün çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği salgında en fazla can kaybı ise daha çok 65 yaş ve üstündekilerde oluyor. Koronavirüste en fazla can kaybı yaşayan İtalya'da bu defa güzel bir haber geldi. 

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, 95 yaşındaki Alma Clara Corsini isimli kadın virüse karşı verdiği mücadeleyi kazandı.

İtalya’nın kuzeyinde bulunan Pavullo bölgesinde bir süredir tedavi gören 95 yaşındaki kadın taburcu edildi. Corsini ayrıca ülkede virüsü yenen en yaşlı kişi oldu.

Hastalık belirtilerini gösterdikten sonra 5 Mart'ta hastaneye kaldırılan kadın İtalyan basınına yaptığı açıklamada “Evet, evet, iyiyim. Onlar bana iyi bakan güzel insanlardı” dedi.

Uzmanlar Corsini'nin vücudunun hastalığa karşı güçlü bir reaksiyon göstermesinin ardından yaşlı kadının anti viral tedaviye ihtiyaç duymadan COVID-19’u atlattığını belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim