Gazete Emek- Türkiye, aynı gün öldürülen Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ile sarsılırken kadın cinayetleri ile ilgili sayılar bir kez daha "Yeter" dedirtiyor.

Türkiye 2020 yılını büyük kayıplarla kapatıyor. Dünyayı etkisini alan koronavirüs salgını ülkemizde de 20 binden fazla insanımızı aldı. İzmir ve Elazığ'daki depremler 161 can kaybına neden oldu. Ama bir felaket daha var ki, sadece bu yıla özgü değil: Kadın cinayetleri...

Fransa’da 4 çocuk annesi Yasemin Çetindağ’ın cesedi ormanda bulundu

‘’YILIN 11 AYINDA 436 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ’’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun istatistiklerine göre yılın 11 ayında şüpheli ölümlerle birlikte 436 kadın öldürüldü. Son 10 yılda 3 katına çıkan sayılar ürpertirken tabloya eklenecek son cinayetler Türkiye'yi sarstı. Aylin Sözer, Kemal Ayyıldız tarafından önce boğazından bıçaklandı, ardından yakıldı. Selda Taş, eşi Mehmet Taş tarafından kafasından vurularak öldürüldü. Vesile Dönmez, kendisini rehin alan oğlu tarafından pompalı tüfekle vuruldu!

‘’YETER’’

Dün işlenen bu 3 vahşi cinayetin ardından sosyal medya bir kez daha "Yeter" dedi...

Öldürenin kimliği sevgili, eş, kardeş, evlat ya da kadının son anına kadar hiç tanımadığı biri. Ancak onlar öldürdükleri kadınlarla birlikte "sevgili", "eş" gibi değerli sıfatlarla anılmayı hak etmeyen bir katil...

‘'ERKEKLER BU CESARETİ YETKİLİLERDEN ALIYOR'’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanması paylaşımında “#AylinSözer yakılarak, #SeldaTaş silahla vurularak öldürüldü. Kadınlar her gün farklı şekillerde öldürülüyor. Erkekler bu cesareti kadın cinayetlerine karşı net tutum almayan yetkililerden alıyor. Çözüm 6284 ve İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamaktır” denildiği çağrısı yapıldı.

Maltepe’de bir kadın eski sevgilisi olduğu iddia edilen erkek tarafından yakılarak katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

‘'DAHA ÇOK ÖFKE DAHA ÇOK AZİM İÇİNDEYİZ'’

“Daha çok öfke daha çok azim içindeyiz... Ne olacak olacak bu kanamayı durduracağız. Yeter artık; bir an önce silahlanmayı yasaklamak, İstanbul Sözleşmesini tam teşekküllü uygulamak zorundasınız. Asla pes etmeyecek, asla yalnız yürümeyeceğiz. #AylinSözer #SeldaTaş”

Kaynak: HaberTürk

Editör: TE Bilişim