Gazete Emek- 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla kadınlar çeşitli etkinlik ve yürüyüşlerle sokaklarda olacak.

Kadın Meclisleri bugün başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 18 ilde basın açıklamaları ve yürüyüşler düzenleyecek. İstanbul’da saat 14.00’da Süreyya Operası önünde bir araya gelecek olan kadınlar saat 17.00’da ise Taksim Tünel Meydanı’nda buluşup şiddete, tacize, tecavüze ve cinsel istismara karşı Galatasaray’a yürüyecek.

Ankara’da ise kadınların adresi saat 16.00’da  Kuğulupark olacak. Kadınlar İzmir’de de saat 15.30’da Alsancak’ta bir araya gelecek. 

KADIN CİNAYETLERİ YÜZDE 392 ARTTI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde CHP’li kadın genel başkan yardımcıları “kadına destek” mesajları yayımladı. CHP Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, 16 yıllık AKP iktidarı döneminde kadın cinayetlerinin yüzde 392 arttığını, son 5 yılda bin 744 kadının hayattan koparıldığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise, TBMM’ye sunduğu yasa teklifiyle kadın cinayetlerinde iyi hal indiriminin uygulanmasının kaldırılmasını istedi. Karaca TBMM’ye sunduğu bir diğer yasa teklifinde ise yetersiz kalan kadın sığınma evlerinin arttırılmasını istedi, bir de araştırma önergesi verdi.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim