MURAT TUFAN/İZMİR

Gazete Emek- Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir, Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününe ilişkin Karşıyaka İskele karşısında basın açıklaması düzenledi. “Kadın mücadelesi her yerde” ve “Asla yalnız yürümeyeceksin” yazılı pankartların taşındığı açıklamada sık sık “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” “Dünyada direnen kadınlara bin selam” “Jin jiyan azadi” “Kadınlar birlikte birlikte güçlü” “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı. Basın açıklamasını kitle adına Deniz Uslu okudu.

SÖMÜRÜSÜZ DÜNYAYI YARATACAĞIZ

25 Kasım'a savaş, sömürü, şiddet ile yaklaşıldığını söyleyen Uslu, kadınların hayatının erkek egemen bakış açısıyla kuşatıldığını, şiddettin,katliamın, sömürünün yanında ekonomik krizle de çembere alındığını ifade etti. Uslu şu şekilde konuştu: “Ne yasak, ne gözaltı, ne şiddet kadınları sokaktan geri çekemedi, çekemeyecek. İşte burada 1960'ın diktatörü tarafından katledilen Mirabel Kardeşlerden bugüne mücadele günü ilan ettiğimiz bir direnişle bulunuyoruz. Tarihimiz direniş, tarihimiz başkaldırılarla dolu ve bu direnişi tek bir kadın katledilmeyene, şiddete uğramayana kadar, eşit ve sömürüsüz bir dünyayı yaratana kadar soluksuz sürdüreceğiz”

SAVAŞ KİRLİ YÖNTEMLERLE DEVAM EDİYOR

İktidarın gidişatını engellemek çabasıyla saldırdığını ifade eden Uslu, “Bir bakıyoruz savaşın en kirli yöntemleriyle insanlık suçları işleniyor, durmuyorlar birden karşımıza beceremedikleri bir senaryo ile Taksim'de bir canlı bomba saldırısı ile çıkıyorlar. Birkaç gün sonra anlıyoruz ki bu seremoni kadınların canfeda savundukları kadın devrimi olan Rojava devrimine saldırı ile birebir alakalı. Savunduğumuz, uğruna mücadele ettiğimiz Kobane'yi hala düşürmeye çalışanlar bilsinler ki besledikleri DAİŞ çetelerinin düşüremedikleri Kobane'yi düşüremeyecekler” dedi.

KADINLAR DİRENMEYE DEVAM EDECEK

Seçim startına başlandığını söyleyen Uslu, “Cevabımız direnişimizi büyütmek olacak. Sadece Türkiye'de de değil. Kapitalizmin krizi ile dünyanın dört bir yanında kadınlar, işçiler, ezilenler, LGBTİ+’lar direnmeye devam ediyor. Yanı başımızda İran'da Jina Mahsa Amini'nin katledilmesinin ardından başlayan ve aylardır devam eden direnişin bizlere verdiği güçle umutla yürüyoruz. İran'da, Türkiye'de, Rojava'da kadınlar direniyor” şeklinde belirtti. Uslu, katledilen Nagihan Akarsel, Deniz Poyraz, Nevin Yıldırım, Gülistan Doku, Hande Kader, Pınar Gültekin, Jina Mahsa Amini’yi ve tutuklanan gazeteci Berivan Altan’ın kadınların yanında olduğunu söyledi.

Açıklamanın ardından katledilen kadınların hayat hikayelerini anlattıkları performans gösterisi gerçekleştirdi. Etkinlik sloganlarla sona erdi.

Editör: TE Bilişim