Gazete EmekVan'da Orman İşletme Müdürlüğünde görevli kadın işçiler, yeni ormanların oluşturulması, korunması ve geliştirilmesi için binlerce hektarlık alanda, zorlu arazi şartlarında yoğun çalışmalar yürütüyor.

Orman İşletme Müdürlüğünde görevli kadın işçiler, Van’da yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden Akdamar Adası’nın karşısındaki Artos Dağı’nın eteklerinde yoğun mesai yapıyor.İş makineleriyle kazılan yamaçlara bir yandan fidan diken kadın işçiler, bir yandan da ormanların korunması ve geliştirilmesi için mesai harcıyor.Kışın karda, yağmurda, çamurda, yazın kavurucu sıcağın altında mücadele eden kadınlar, olası yangınlara karşı da çalışma yürütüyor.

"Kadının yapamayacağı iş yok"

İşçilerden Güler Avcı, sabah saat 08.00’de ormana geldiğini ve gün içerisinde olası yangınlara karşı kurumuş ağaç dallarını topladıklarını söyledi. Avcı, “Çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. Ormana, buradaki ağaçlara, fidanlara çocuğumuz gibi bakıyoruz” dedi. Sevim Duman da “Şu an Artos Dağı’nın eteklerindeyiz. Kadının yapamayacağı iş yoktur. Burada çalışarak kadınların bu işi de en iyi şekilde becerdiğini gösteriyoruz” dedi.Şehristan Duran da günde 150 fidan diktiğini söyledi. Duran, “Aslında burada erozyonla da mücadele ediyoruz. Çorak toprakları yeşillendiriyoruz. Arkadaşlarımızla koordinasyon içinde çalışarak dağlarımızı yeşillendiriyoruz” dedi.


Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim