Gazete Emek- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yeğenini sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakan Osman Çur tahliye edildi. Cinsel istismar faili Çur, ailesi tarafından davul ve zurna eşliğinde karşılanırken istismara maruz kalan çocuk failin serbest bırakıldığını öğrenince intihar girişiminde bulundu. Osman Çur’un tahliyesine yapılan itiraz kabul edilmedi. Z.Ç.’nin avukatı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile duruşma savcısının yaptığı iki itiraz da mahkemece reddedildi.

dokuz8HABER'den Esra Tokat'ın haberine göre Abla Pervin Şişman, “Bu kişinin tutuklanmasını istiyoruz, bizim sesimizi duyun. Sadece biz değil dışarda başka ailelerin çocukları da tehlikede. Kardeşime bunu yapan bir erkek elini kolunu sallayarak sokaklarda geziyorsa bunu bir başkasına da rahatlıkla yapar” diyerek karara tepki gösterdi.

CİNSEL İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUK, ÖLÜM İLE TEHDİT EDİLDİ

Kız kardeşinin Osman Çur tarafından başlangıçta, “Ailene ya da ablana söylersen sana zarar veririm, sana zaten kimse inanmaz. Sen yurtdışından geliyorsun ama ben burada bilinen bir insanım” diyerek tehditlere maruz bırakıldığını vurgulayan Pervin Şişman, “Biz ceza beklerken bunca delile rağmen tutuksuz yargılanmanın verilmesi bize bir şok yaşattı, karara inanamadık” diye konuştu.

CİNSEL İSTİSMARA “2 SAAT SONRA GEÇECEK” YORUMU

Olayın ilk gününden beri Osman Çur’un ailesinin durumdan haberdar olduğunu bildiren Şişman, “Kız kardeşime Osman Çur’un ablası ‘zaten iki saat sonra geçecek’ demiş” dedi.

“GÜVENİMİZ DERİNDEN SARSILDI”

2013 yılında İsviçre’den gelerek Türkiye’ye yerleştiğini kaydeden Şişman, “Büyük bir psikolojik çöküntü içerisindeyiz. Osman Çur’un serbest bırakılması bizi inanılmaz derecede yıktı. Bu ülkeye ve adalete güvenimiz derinden sarsıldı. Doğduğum topraklara döndüğüm için pişmanım, keşke ülkeme dönmeseydim” dedi.

“FAİLLER Mİ YAŞASIN YOKSA BİZ Mİ YAŞAYALIM?”

Abla Şişman “Tecavüz suçunu işleyen erkek serbest bırakılırsa mağdur olanlar nasıl yaşar. Biz ülkeyi mi terk edelim. Failler mi yaşasın rahatlıkla yoksa biz mi yaşayalım bu ülkede?” diyerek karara tepki gösterdi.

“BUNU BENİM ÇOCUKLARIMA DA YAPABİLİR, CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

Güvende olmadıklarını vurgulayan Şişman, “Benim de kızlarım var onlar için de korkuyorum. Bunu benim çocuklarıma da yapabilir. Can güvenliğimiz de yok. Dışarı çıktığımız da korkuyoruz. Ancak ilaçlar ile uyuyabiliyoruz. İstismara uğrayan kardeşim kendisi dışında bir de benim için korkuyor, ‘abla sana bir şey yaparlarsa diye çok korkuyorum’ diyor.

DESTEK ÇAĞRISI: “BAŞKA ÇOCUKLAR DA TEHLİKEDE, BİZİM SESİMİZİ DUYUN”

Bir sonraki duruşmanın 5 Mayıs 2021’de olduğunu kaydeden Şişman, destek çağrısında bulunarak, “Bu kişinin tutuklanmasını istiyoruz, bizim sesimizi duyurun. Sadece biz değil dışarda başka ailelerin çocukları da tehlikede. Kardeşime bunu yapan bir erkek elini kolunu sallayarak sokaklarda geziyorsa bunu bir başkasına da rahatlıkla yapar. Adalet yerini bulsun başka da birşey istemiyorum” ifadelerine yer verdi.

DNA RAPORU SONUCUNA RAĞMEN TUTUKSUZ YARGILAMA

Cinsel istismar faili Osman Çur, hazırlanan DNA raporu sonucu “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Mahkeme ise DNA raporuna rağmen fail Osman Çur’un tutuksuz yargılanmasına kararı vermişti.

Editör: TE Bilişim