Gazete Emek-  Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde kendisine ve çocuklarına sistematik işkence uygulayan Ramazan İpek isimli erkeği öldüren Melek İpek hakkında "kasten öldürmek" suçundan açılan davanın ilk duruşması Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İpek'in 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi istemiyle açılan dava İpek ilk kez bugün hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya, İpek tutuklu bulunduğu Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde SEGBİS aracığıyla katıldı. Ramazan İpek'in yakınları ile avukatı, Melek İpek'in ailesi ve taraf avukatlar, tanıklar ile sivil toplum örgüt temsilcileri ve kadın dernekleri de duruşmada hazır bulundu. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasıyla başlayan duruşmadan Melek İpek savunma yaptı.

ŞİDDET ARKADAŞLIK AŞAMASINDAYKEN BAŞLADI

Savunmasını yapan Melek İpek, olay nedeniyle üzgün olduğunu söyleyip Ramazan İpek'in ailesine başsağlığı diledi. "Ama artık utanmadan, korkmadan tüm yaşadıklarımı anlatmak istiyorum" diyen İpek, saldırgan ile 2006 yılında lise ikinci sınıfta okurken tanıştıklarını, tek hayalinin matematik öğretmeni olmak olduğunu ve okulda çok başarılı bir olduğunu anlattı.

İpek, "Arkadaşlarımın ısrarıyla eşimle görüştüm. Askerden yeni gelmişti. Eşim beni düğünde görmüş, beğenmiş. Birkaç ay görüştük. Babamdan bir tokat bile yememiştim. Henüz arkadaşlık aşamasındayken kıskançlıkları başlamıştı ve şiddet başladı"dedi.

AYRILMAK İSTEYİNCE TECAVÜZE ETTİ

Melek İpek, "3 aylık arkadaşlığımı bitirmek istedim. 'Hayallerim var' dedim. Okumak istediğimi söyledim. Arkadaşlarım vasıtasıyla son kez görüşme teklifini kabul ettim. Son kez teklifini kabul ettim ve ilk kez o gün okula gitmedim. Beni Ekşili Mahallesi'ndeki Ekşili Göleti'ne götürdü. Gündüz vakti etrafta kimse yoktu. Motordan iner inmez bana saldırdı ve beni soymaya başladı. Çığlık attım. Bağırdım, kurtulmaya çalıştım. Sesimi kimseye duyuramadım. Gücüm de yetmedi” sözleriyle saldırgan Ramazan İpek'in tecavüz ettiğini anlattı.

OKULUMU BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM

Olaydan sonra bir süre Ramazan İpek'in kendisine iyi davrandığını ve kendisiyle evleneceğini söylediğini aktaran Melek İpek, "Ailesiyle kavga etti. Ailesi evden kovdu. Evlenmemize önce karşı olan babam, sonra kabul etti. Aileme bana yaptıklarını söylemedim. Lise üçüncü sınıfı bitirdim. Ailesi istedi ve bir süre sonra nişan yapıldı. Nişanlıyken görünür yerlerime vurmuyordu. Ailemin yanında bir yıl kaldı. İstemediğim ilişkiden dolayı evlenmeye mecbur hissediyordum. Bu nedenle de aileme bir şey diyemiyordum. Ailesini çağırdık ama düğünümüze gelmediler. Bir yıl nişanlı kaldıktan sonra 2008 yılında nikahımız kıyıldı. O zaman da dargındık. Düğünden sonra babam evimizi dizdi ve sonrasında evimize geçtik. Eşim güvenlik olarak çalışıyordu. Ben de bir süre çalıştım. 2010 yılında eşimi ikna ederek üniversite sınavına girdim. Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü’nü kazandım ama eşimin kıskançlığı yüzünden 1,5 yıl okuduktan sonra bırakmak zorunda kaldım. Okulu bıraktığımda hamile olduğumu öğrendim" dedi.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

"Hamileliğim ilk aylarında sıkıntı yaşamadık ama hamilelik ilerledikçe, doğuma yaklaştıkça çocuğa zarar vereceğini düşünerek beni ilişkiye zorluyordu" diyen İpek savunmasına şöyle devam etti:

Ben her seferinde ağlıyordum ama kendisi zevk alıyordu. Doğuma az süre kalmıştı. Erkek kardeşi Hüseyin ile birlikte Melike diye bir kızı getirdi. Erkek kardeşinin kızı kaçırdığını, yaşının küçük olduğunu, kimseye bahsetmemem gerektiğini söyleyerek bir süre bizde kalacağını belirtti. Ben kabul etmedim ama kız bizde kaldı. Ben doğum yapmadan daha eşim o kızla yakınlaşmaya başladı. Doğum yaptıktan sonra 10 gün kadar annemlerde kaldım. Evime geldiğimde kız yatak odamdaydı. Kıza evden gitmesini istedim. Sesimi kıza karşı yükseltince kucağımda çocuk varken beni kabloyla dövmeye başladı. Çocuğumu ölümle tehdit etti. Kablo çocuğuma da denk gelmişti ve hatta kafası kanamıştı.

'RÜYASINDA TERK ETTİĞİMİ GÖRÜP UYANINCA DÖVERDİ'

Bekarken de ayrılmak istedim. Annemi, babamı ölümle tehdit etti. Özellikle kız kardeşime gözümün önünde tecavüz etmekle tehdit ediyordu. Çocuk olduktan sonra bu kez çocuğu öldürmekle tehdit etmeye başladı. Melike'nin gitmesi için çok ısrarcı oldum ama beni yine tehdit ediyordu. Ailem bizim eve geldiğinde Melike'yi arkadaşım olarak biliyorlardı. 2012 yılıydı. Melike yaklaşık 3 ay bizde yaşadıktan sonra ayrıldı. Melike ile görüşmeye devam ettiğini tahmin ediyordum. Eşimin şiddeti sürdü. İlk evlerinden taşındıktan sonra olay yaşandı eve geldik. Burada da beni dövüyordu. Komşular misafirliğe geldiğinde bir şey anlamıyordu. Vücudumun görünür yerlerine vurmuyordu. Beni dövmesi için bir sebep olmuyordu. Şakalaşırken, gece rüyasında benim onu terk ettiğimi görür, kalkar beni döverdi. Bir gün kardeşi Göksel ile eşim kavga etti. Kendisini ayırmaya çalıştım. Ben eşimi alıp eve götürdüm. Evde bana 'Sen neden araya giriyorsun' diyerek beni ütüyle dövdü. Ütüyü de sırtımda kırdı. Silahı alarak evden çıktı. Kardeşimi öldüreceğini söylüyordu. Annemi-babamı aradım. Oraya geleceğini söyledim. Babamın arkadaşı da evdeydi. Sonra kardeşimi orada görememiş. Beni arayarak 'Kardeşini göremedim. Gelip seni ve çocukları öldüreceğim' dedi. Ben de çocukları alarak kayınpederimin evine gittim. Sırtımdaki yaralara annesi krem sürerek ağladı.

"KIZIMI DA DÖVÜYORDU"

11 gün kayınpederimin evinde kaldıktan sonra bir şekilde barıştık. Her defasında olduğu gibi geri döndüm. Biz Melike ile görüşmeleri yüzünden yine kavga ettik. Beni balkondan atmaya çalıştı. Yüzüme, gözüme vurdu. Evden kaçmaya çalışırken bana kelepçe taktı. Kendisi özel güvenlikken kelepçesi vardı. Beni koltuğa oturttu. Ellerim kelepçeli, gözlerim mor şekilde fotoğraflarımı çekti. Amcasının oğlu ile bir yere giderken beni elleri kelepçeli bıraktı. Sonra kızımı okuldan getirdiğinde kelepçeleri açtı. Çocuklarım evin içinde ses çıkardıkları için oyun oynatmıyordu. Genelde 8 yaşındaki büyük kızımı dövüyordu. Ama ağlayamıyordu. Çünkü ağladığında daha çok dayak yiyordu. 12 yıllık evliliğimizde sürekli kavgalı yaşadık. İyi zamanlarımız da oldu. Ama iyi günlerimizi hep unuttururdu. Senede 3-4 defa çok büyük dayakları oldu.

İpek'in beyanından sonra mahkeme başkanının, İpek'e "Neden polisi aramadın? Polise gitseydin, devlet seni korurdu” demesi dikkat çekti. İpek'in savunması ardından mahkeme heyeti, celseye ara verdi. Aranın ardından duruşma tanıkların dinlenmesi ile devam etti.

NE OLMUŞTU?

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde Melek İpek kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan Ramazan İpek'i av tüfeği ile vurarak öldürmüştü. Jandarmayı arayıp teslim olan Melek İpek’in maruz kaldığı şiddetin izleri de yüzünde ve vücudunda görülmüştü.

Tutuklanan Melek İpek iddianamede yer alan ifadesinde, Ramazan İpek ile 12 yıl önce evlendiklerini belirtmiş, evlilik hayatı boyunca sürekli şiddet gördüğünü anlatmıştı. İpek, "Evde bulunan avda kullandığı av tüfeği ve bıçak gibi silahlarla tehdit ediyordu hatta onları da yüzüme ve vücudumun çeşitli yerlerine vurarak darbediyordu. Aniden kızıp, bana ve çocuklarıma şiddet uygulardı. Alenen öldürmekle tehdit ederdi" dedi.

Yaşadığı işkenceyi saldırganın ailesine anlattığını ancak ailesinin “Bir şey olmaz, severken iyi de döverken mi kötü, ileride düzelir, çocuklarınız var” sözleriyle olayın üstünü örtmeye çalıştığını belirten İpek, iddianamede yer alan ifadesinde, “7 Ocak'ta karşımdaki koltukta oturan eşim 'Ben boşanmak istiyorum' diye mesaj attı. Ben de 'sen bilirsin' cevabını yazdım. Mesajlaşarak boşanma konusunda anlaştık hatta çocukların velayeti konusunu bile yazıştık. Ondan sonra hiçbir tartışma olmadı. Çocuklarla odada yatmaya hazırlanıyorduk. Yatağın kenarında çocuklarla ayaktayken odaya av tüfeğiyle girerek 'Seni öldüreceğim, Kelime-i Şahadet getir' dedi. Yanımdaki çocuklarımı hemen arkama aldım. Eşimin çok kararlı olduğunu, ateş edeceğini anlamıştım” dedi.

İpek’in iki çocuğu da iddianamede yer verilen ifadelerinde annelerinin anlattıklarını doğruladı.

İddianamede Ramazan İpek ile ilişkisi olduğu öne sürülen bir kadının da ifadelerine yer verildi. Kadın, maktulün eşi gibi kendisine de şiddet uyguladığını anlattı. Ramazan İpek’in kendisini ölümle ve ailesine zarar vermekle tehdit ettiğini söyleyen kadın, korktuğu için şikayetçi olmadığını belirtti.

Melek İpek hakkında "kasten öldürmek" suçundan hazırlanan iddianame 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, iddianamede, İpek'in 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenmişti.

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim