Gazete Emek- Aydın’da ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından katledilen 19 yaşındaki Merve Kotan davasında bugün karar çıktı. Sanık hiçbir indirim uygulanmadan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın’da 15 Ağustos 2019’da Muhammet Gürsoy, kendisinden ayrılmak isteyen 19 yaşındaki Merve Kotan’ı ve o sırada yanlarında olan arkadaşı Ekim T.’yi pompalı tüfekle katletti.

Gürsoy’un ikişer kez ağırlaştırılmış müebbetle tutuklu olarak yargılandığı davanın duruşması bugün saat 14.00’da görüldü.

Sanık hiçbir indirim uygulanmadan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın Kadın Meclisi, dava öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptı. “Merve Kotan için adalet istiyoruz” yazılı pankartı taşıyan kadınlar “Yaşasın kadın dayanışması”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları attı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bizler Merve için adalet isterken, fail ve yakınlarını böyle davranması için cesaretlendiren neden, yasaların eksik uygulanmasıdır. Bir kadının öldürülmesi için hiçbir şey bahane olamaz. Faillerin sözde bahaneleri için indirim verenler, 6284’ü, İstanbul Sözleşmesi’ni etkin uygulamayanlar kadın cinayetlerinin artmasına zemin oluşturmaktadır.”

NE OLMUŞTU?

Aydın Nevzat Biçer Parkı'nda 15 Ağustos 2019'da Muhammet G., Ekim Türkmen ve Merve Kotan'a pompalı tüfekle ateş etmiş, Türkmen ve Kotan olay yerinde hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan Muhammet G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim