Gazete Emek- Ezgi Mola hakkında, Batman’da intihar eden İpek Er’e cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanan Musa Orhan’a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada para cezası verildi.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada oyuncu Ezgi Mola, Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 6 bin 960 lira para cezasına çarptırıldı.

Ezgi Mola karar sonrası yaptığı açıklamada muhabirlere dönerek “Şaşırdınız mı? Ben şaşırmadım. Sadece söyleyeceğim bu. Yine şaşırmadık. Umarım şaşıracağımız günleri de görürüz” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Ezgi Mola, Batman’da silahla yaşamına son veren İpek Er’in bıraktığı mektubunda kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Musa Orhan’a “tecavüzcü şerefsiz” diyerek hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava kapsamında yapılan basit yargılama sonucunda 65 gün adli para cezasına çarptırılmıştı. Ancak Mola ve avukatlarının bu karara itiraz etmesi üzerine Mahkeme duruşma açtı. Davada karar çıktı.

“BERAATİMİ İSTİYORUM”

Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Ezgi Mola ve avukatları ile müşteki Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş katıldı. Duruşmada savunma yapan Mola, söz konusu paylaşımındaki sözlerinin Orhan’a değil cinsel saldırı ve buna potansiyeli olan kişilere yönelik olduğunu belirterek, “Basında çıkan haberleri kim okusa aksi fikirde olmayacağı için ben de benden önce söyleyen insanlarla aynı fikirdeydim. Burada bir yanıltmaca varsa da basının yönlendirmesidir. Beraatımı istiyorum” dedi. 

“KAZANÇ KAPISI” TARTIŞMASI

Daha sonra söz alan Mola’nın avukatları da müşteki Musa Orhan’ın İpek Er’e cinsel saldırı suçundan 10 yıl hapse mahkum olduğunu ifade ederek, müvekkillerinin beraatını talep etti. Söz verilen Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş ise, müvekkili hakkındaki yargılamanın temyiz aşamasında olduğunu kaydederek, “Avukatların dosyanın kapağını dahi açmadan, masumiyet karinesini yok sayarak beyanda bulunmaları çok üzücüdür. Tecavüzcü şerefsiz lafı her ülkede her dilde hakarettir. Bu tweet atılarak heyet zan altında bırakıldı. Bu tweetin altına yüz binlerce tweet atıldı. Biz bu paylaşımın silinmesini ısrarla istedik. Siirt gibi terör tehlikesi olan bir şehirde heyet baskı altına alındı. Burada müvekkilime hakaret edilse de şiddetin her türlüsüne karşıyız. Topluma yönlendirme yapılarak bir kazanç kapısı açılmaya çalışılmıştır. Masumiyet karinesinin ihlal edilmemesi için sanığın sarf ettiği sözlerin alt sınırdan uzaklaşılarak ve seçenek yaptırımlara çevrilmeyerek cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. 

“ASIL GELİR KAPISI 50 BİN TL İSTENMESİ”

Bunun üzerine araya giren Mola, “50 bin lira karşılığında” yanıtını verdi. Daha sonra son sözü sorulan Mola, şunları söyledi: 

“Arabulucu tarafından arandım, katılan tarafın 50 bin TL ödenmesi durumunda şikayetten vazgeçeceği söylendi. Asıl gelir kapısı yaratmak bu olurdu. Ben mesleğimi icra ederek gelir kazanıyorum. Benim tweetim öncesinde yüzbinlerce tweet vardı. Tweet silinmese de olur 50 bin lirayı ver dediler. Setten arkadaşlarım bu teklifin yapıldığı ana şahit oldular. Adli tıp raporunda sperm örneği de uyduğu için olayın netleştiği çok açık belirtilmiştir. O kadar çok bu potansiyelde insan salıveriliyor ki ben de gündemin paylaşımlarını görerek bu paylaşımı yaptım.Herkes ayaklanmış durumdaydı. Benim paylaşımımın sert olduğunu düşünmüyorum. Sinir bozukluğu ile yapılan bir paylaşımdı. Ortada ölmüş bir insan vardır. Düşüncelerimi belirttim. Çünkü biz birbirimize destek olmalıyız. Kim olsa yine aynı şekilde davranırdım. Ortada bir mağduriyet bulunmaktadır ve ben de sanatçı olarak sesimi duyurdum ve herkes gibi tepkimi dile getirdim. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

6 BİN 960 TL PARA CEZASI

Daha sonra mahkeme başkanı kararını açıkladı. Mahkeme Mola’yı, Orhan’a hakaretten önce 90 gün adli para cezasına çarptırdı. Daha sonra eylemin alenen işlenmesi nedeniyle cezayı 105 güne çıkaran mahkeme, takdiri indirim uygulayarak bu süreyi 87 gün adli para cezasına indirdi. Daha sonra Mola, 87 gün adli para cezasının karşılığı olarak 6 bin 960 lira adli para cezasına mahkum edildi. Mola’nın bu parayı 4 eşit taksitte ödemesi kararlaştırıldı.

MUSA ORHAN’A 1 YIL HAPİS

Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Musa Orhan’ı İpek Er’e yönelik “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 10 yıl hapse mahkum etmiş, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi de mahkemenin bu kararını usul ve yasaya uygun bulmuştu. Dosya, müşteki avukatınca temyiz edilmişti.

Editör: TE Bilişim