Gazeteemek- İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında yaptığı "ona dört duvar verdik sırtını hangi duvara yaslamak istiyorsa yaslasın" açıklamasına Tevgera Jinen Azad (TJA) tarafından çok sert cevap geldi. TJA, yaptığı açıklamada, AKP'nin erkek egemen ve kadın düşmanı zihniyetinin Soylu'nun sözlerinden bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. 


TJA açıklamasında “Şimdi onlara dört duvar verdik; istedikleri duvara sırtını dayasınlar” sözleriyle Figen Yüksekdağ şahsında kadın özgürlüğü ve iradesi hedef alınmaktadır. AKP’li bakanların bu ve benzeri cinsiyetçi, kadın düşmanı açıklamaları ilk değildir; dolayısıyla son da olmayacaktır. Bu erkek egemen zihniyet AKP’nin özüdür ve hepsi kadınların direnişiyle hak ettiği yeri bulacaktır. Siyaseten başa çıkamadıkları kadın özgürlük mücadelesi ve iradesini her türlü baskı, saldırı, gözaltı ve tutuklama ile dize getireceklerini sanmaktadırlar. 


TJA: o dört duvar vicdan duvarıdır


Sakine Cansız ve Sema Yüce’lere zindanların; özgürlüğe sevdalı kadınları esir alamayacağını, onların mirasının dört duvarı yıkarak halkın bağrında yeşerdiğini tarih defalarca kez göstermiştir. Bugün onların mirasını yüzlerce kadın tutsak onurluca sahiplenerek o duvarları yıkan muazzam bir direniş sergilemektedir.  Hakikatler ve tutsakların direniş ve özgürlük talepleri ne zindanlara ne de “Türkiye’nin sınırlarına sığmayacak kadar evrensel değerlerdir. O dört duvar hakikat arayışçısı kadınlar için birer özgürlük, onur, irade ve vicdan duvarıdır”. dedi. 


TJA: Yüksekdağ onurumuzdur


TJA, Soylu'nun açıklamalarını kınayarak, "Figen Yüksekdağ ve zindanlarda yıllardır direnen kadınlar onurumuzdur, onun şahsında kadın iradesine yapılan bu tehdit ve saldırılara boyun eğmeyeceğimizi, biat etmeyeceğimizi bir kez daha tekrar ediyor tüm kadınları bu zihniyetin sahibi AKP politikalarına karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz." diye ifade etti. 

Editör: TE Bilişim