Gazete Emek- Küresel piyasalarda yaşanan panik havası kripto varlıkları da etkiledi. 2021 Kasım'da 3 trilyon doları aşan kripto paraların toplam değeri, 1,5 yıl sonra ilk kez 1 trilyon doların altına geriledi.

 

 

ABD'de enflasyonun 41 yılın zirvesine çıkmasının ardından menkul kıymet ve değerli metal piyasalarında görülen aşağı hareketin kriptopara piyasasına da yansıması kriptoparaların toplam piyasa değerinin 1 trilyon doların altına inmesine yol açtı.

 

Kriptoların toplam piyasa değeri 2021 Ocak'tan beri ilk kez 1 trilyon doların altına inerek 926 milyar dolara geriledi. Kriptoların lideri Bitcoin ve ikinci sıradaki Ethereum, 18 ayın en düşük seviyesini gördü.

 

 

Bitcoin son 24 saatte yüzde 10'dan fazla değer kaybetti ve 23 bin 750 dolara geriledi. Bitcoin'de bir haftalık düşüş yüzde 23'ü geçti. Bitcoin, 2021 Kasım'da 66 bin dolarla en yüksek seviyesine ulaşmıştı. 

 

 

 

BİNANCE, BİTCOİN ÇEKİMLERİNİ ASKIYA ALDI 

 

Ethereum'un fiyatı ise son 24 saatte yüzde 15 gerilerken, son bir haftada yaşanan kayıp yüzde 35'in üzerine çıktı. Bugünkü kayıp sonrası Ethereum'un fiyatı 1.200 doların altını gördü.  Uzmanlar kripto paralarda düşüşün süreceğini söylüyor.

 

Bu arada kripto para piyasasında Celcius işlemlere ara veriken, Binance'te de bazı işlemler askıya alındı. Binance, Bitcoin çekimlerini askıya aldı. Twitter hesabından yapılan açıklamada sorunun kısa sürede çözüleceği belirtildi.






Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim