Gazete Emek- Sanatçı Bergen'in hayatını anlatan "Bergen" filmi 4 Mart'ta vizyona girdi. Ancak Bergen sahne adıyla tanınan Belgin Sarılmışer’in hayatını ve yaşadığı zorlukları anlatan film, Bergen’i katleden Halis Serbest’in yaşadığı Adana Kozan’da gösterimden kaldırıldı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada "Bergen" filminin, sanatçıyı katleden Halis Serbest’in yaşadığı Adana Kozan’da gösterime gireceği gün kaldırıldığını aktardı. Işık ayrıca konuyla ilgili olarak Kozan Belediye Başkanı’nı aradığını ve ‘1 ay önce rezervasyonu yapılan film neden gösterime girdiği gün bir anda vizyondan kaldırıldı?’ diye sorduğunu ancak Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın, ‘Öyle uygun görüldü’ dediğini aktardı. 

Filmin İstanbul’da yapılan galasına ise çevik kuvvet ekiplerinin geldiği belirten Işık ayrıca yapımcıların ölüm tehditleri aldığını ve korumalarla yaşadığını söyledi.

Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"8 mart öncesi size bir Türkiye gerçeği anlatayım: Bergen'i öldüren Halis Serbest'in yaşadığı Kozan'da belediye sineması bugün aniden Bergen filmini yayınlamaktan vazgeçti! Filmin İstanbul'daki galasına çevik kuvvet geldi. Ölüm tehditleri alan yapımcıları ise korumalarla yaşıyor.

Az önce Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı aradım ve "1 ay önce rezervasyonu yapılan film neden gösterime girdiği gün bir anda vizyondan kaldırıldı?" diye sordum. "Öyle uygun görüldü" dedi. Sayın Başkan, tüm ısrarlarıma rağmen başka bir yanıt vermedi."

Yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay'ın, yapımcılığını Mine Şengöz'ün yaptığı, senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz'un yazdığı filmde sanatçı Bergen'i oyuncu Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor. Filmde Farah Zeynep Abdullah'a, Bergen'i katleden Halis Serbest rolüyle Erdal Beşikçioğlu eşlik ediyor. Filmin oyuncu kadrosunda Abdullah ve Beşikçioğlu'nun yanı sıra Tilbe Saran, Ali Seçkiner Alıcı, Nergis Öztürk, Şebnem Sönmez, Ahmet Kayakesen, Nurcan Eren, Suzan Kardeş ve Arif Pişkin gibi isimler yer alıyor. 




 

Editör: TE Bilişim