GazeteEmek - Spor Toto 2: Lig Beyaz grupta Diyarbakır'ı temsil eden Amedspor, Türkiye'nin batısında maruz kaldığı ırkçı saldırılar ve takımın isim değiştirdikten sonra yaşadığı zorlukları konualan 'Yeşil Kırmızı' adıyla belgesel filme konu oldu. 

Amedspor’u anlatan ‘Yeşil Kırmızı’ isimli belgeselin galası Diyarbakır’da yapıldı.

Yönetmenliğini Ersin Kara’nın yaptığı filmde, takımın Amedspor ismini aldıktan sonra hedef gösterilerek birçok saldırıya maruz kalması anlatılıyor.Geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren takım kaptanı Şehmus Özer ve takımın yıldız oyuncularından Deniz Naki’nin öne çıktığı filmde, Diyarbakır’da ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve Sur’da yaşanan ölüm ve yıkımlara da değiniliyor.

Belgeselin  galasında konuşan filmin süpervizörü Hakan Alak, Diyarbakır'da uygulanan baskıları Amedspor üzerinden göstermek istediğini söylerken; takımın Amedspor ismini aldıktan sonra Türkiye'nin batıda kabaran milliyetçi duygularla birlikte takımın nefret objesi haline getirilerek, maruz kaldığı ırkçı saldırılara dikkat çekmek istediklerini belirtiyor.

Rusya'da Mart Ayının En İyi Filmi

Rusya’da düzenlenen Avrasya Film Festivali’nde Mart ayının en iyi filmi seçilen film, 30’a yakın festivalde gösterime girecek.

Editör: TE Bilişim